Lista ocen Volkswagen Passat B6 Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW 2005-2010 (21) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 28 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~krzyhco
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Spalanie - średnia, przy ok. 3.500 km miesięcznie, z czego ok. 2.500 w trasach - to niecałe 6 litrów. Rekord pobiłem na wakacjach w Chorwacji - na baku (70 litrów), przejechałem ponad 1.400 km. Dodatkowo niedawno zrobiłem test - akurat mi się nie śpieszyło - i prawie 300 km przejechałem na 5 biegu, na tempomacie, ze średnią 85 km/h. Spalanie wyszło 4,7 l/100 km. Natomiast koszty napraw psują to opinię i sumarycznie tylko - "dobrze"
~Zdzisio83
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Z mojego punktu to wyglada nastepujaco: -za slaby silnik za duza buda auto ,niby ma byc eko- a tu nie dokonca sie to sprawdza .Na trasie juz lepiej ale to tez ze zdrowym rosadkiem bez szalenstwa MIASTO-8+L/100km TRASA 6.6+ jest ok predkosc 100-110km Co do serwisow to polecam modele po 2006 passat powraca do pinierskich rozwiazan zawieczenia +za to bo jest tylko 1wachasz a nie 4na kolo
~Dex
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Tu zależy gdzie się jeździ, jak się jeździ i na czym się jeździ. Minimum to 4,7 L/100 km przy jeździe z przedkością 110 km/h po niemieckiej autostradzie. Maximum to 8 L/100 km w mieście w korkach. Tu konkurencja zostaje jednak w tyle zważywszy na to, że auto jest ciężkie, a mocy ma niewiele bo tylko 105 KM.
~Jacek
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Zużycie paliwa jest doskonałe na mieście to max 7,2 litra a w trasie 5,2-5,5 litra/100km, co do przeglądów to serwis ma wygórowane ceny a cena litra oleju castrol -5W30 to już naprawdę nie wiadomo skąd jest wzięta dodając branie oleju przez silnik jazda staję się już nie ekonomiczna
~unim@wp.pl
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
No i to co najlepsze w tym wozie spalanie w mieście nie przekracza 8 litra a na trasie 5,8 litra na 100 km, przeglądy są w miarę dopasowane cenowo ale wiadomo że i tak za duże, naprawy to już inna historia części w miarę tanie ale roboczo godzinę to nie mam pojęcia kto wymyślił ?
~Szymon
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Koszty naprawy średnie akurat dotyczy silnika 1.9TDI. Wadą jest szwankujący hamulec ręczny trzeba regularnie zmieniać płyn hamulcowy czyli co dwa lata i wtedy nie mamy z nim problemów.
~Szymon
~paffel
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Niestety przy jeździe mieszanej z przewagą miasta samochód pali 7,3-7,5l. Nie jest tak ekonomiczny jak wszyscy piszą. Niemniej bardzo elastyczny silnik.
~użytkownik
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
Silnik bardzo oszczędny. W zależności od rodzaju trasy spalanie mieści się w przedziale od 5 do 6 l/100km.Jak na tę masę samochodu to bardzo dobry wynik.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Passat B6 Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
6,4
~Jack
Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW
To chyba jedyna pozytywna niespodzianka. Zaróno w mieście (nieprzekracza 7l/100) jak i na trasie (można śmiało zejść poniżej 5l/100km)
Volkswagen Passat B6 Sedan