Lista ocen Volkswagen Passat B4 Kombi (158) - Silnik

Na liście zabraknie 77 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~pudel77
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
Jak na 90km i diesla to jestem mile zaskoczony, wczesniej miałem Mercedesa 1,9 w benzyne z silnikiem o mocy o ile się nie mylę 106km i w porównaniu do tego passata to zamulał maksymalnie.
~Passsion
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Jestem bardzo zadowolona. Niezawodny. Wymiana oleju co 10000 km. Turbina fruwa. Rozrząd wymieniany między 80 -100 tys. Silnik super. Gorąco polecam. Brakuje tylko 6 biegu.
~jerzy86
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
Diesel a odpalił bez problemu nawet przy -30. Spalanie oleju w normie, jedna dolewka na 10 tys. km albo w ogóle (zależy od oleju). Żadnych napraw jak do tej pory.
~Maraszek
Kombi 1.8 90KM 66kW
Silnik perfekcja. Pomimo upływu lat nie widzę, by coś ciekło, stukało itd. Mechanicy jak pytam chwalą tą jednostkę, choć jest trochę za słaba, jak na tak dużą masę auta.
~Suleksson
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
To była miłość od pierwszego usłyszenia! Przesiadając się z benzyny na diesela dał się odczuć wzrost poziomu hałasu-myślałem, że siedzę w czołgu. Jednak miał on to coś! Wiadomo TDI :)
~New_H
Kombi 2.0 115KM 85kW
troszke większej elastyczności się po nim spodziewałem, dopiero ok 3tyś rpm auto idzie. te silniki słyną z długowieczności, ale paliwożerność jest tu największą wadą.
~Sławek ski84@interia.pl
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
- niesamowicie ekonomiczny, szczególnie biorąc pod uwagę masę auta - żadnych problemów z rozruchem w zimie nawet przy największych mrozach - nie za głośny - bardzo elastyczny
~Wajkiki
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
Nic ujać nic dodać - wedłóg mnie jest bardzo dobrze tylko może troszke przy mało mocy 90 koników to nie jest do końca to co być powinno czasami te braki daja sie odczuć...
~TMK911
Kombi 2.0 115KM 85kW
Przy zakupie myślałem, że 115 KM będzie trochę mało ale jestem pozytywnie zaskoczony. Żona jeździ Audi 80 też 2.0 115 KM i dużo słabiej przyśpiesza niż Passat.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Passat B4 Kombi
6,9
8,9
10,6
~grzes
Kombi 1.8 90KM 66kW
czasami należy wejść na obroty powyżej 3 tys. ale to tylko przy wyprzedzaniu i ewentualnie dla szpanu ale dosyć głośno wówczas pracuje.
Volkswagen Passat B4 Kombi