Lista ocen Volkswagen Passat B2 Kombi (25) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 29 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~djkagan@wp.pl
Kombi 1.8 90KM 66kW
Kupiłem to auto (wersja combi) 2,5 miesiąca temu okazyjnie za 2550zł z gazem (od budowlańca nie mającego czasu na sprzedaż), z opcjami jedynie szyberdach elektryczny, obrotomierz i relingi dachowe,hak Cena nie do pobicia. Wymieniłem olej, świece, filtr powietrza i przejechałem bez żadnych przygód ponad 4tyś km. Jak coś się popsuje (najcżęściej z racji wieku-19lat) to koszt części to 20-50zł i najczęściej mechanik więcej weźmie za naprawę ;)...
~Maciek
Kombi 1.6 D 54KM 40kW
Jeżdżę passatem b2 stosunkowo niedługo, ale już wiem, że jest to najlepsze auto, jakie posiadałem do tej pory (passat jest dziewiąty w kolejności). Kupiłem go jako totalnego trupa, zaniedbanego, z olejem tryskającym we wszystkich kierunkach i zawieszeniem z ułamaną sprężyną i wylanymi wszystkimi amortyzatorami. Mało tego, blacharka nie powalała... Pierwsza inwestycja, to książka \"sam naprawiam\". W pół roku ogarnąłem całe auto i będę jeździł...
~Tre91
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Passata można kupić za śmiesznie małe pieniądze, ja polecam jednak poszukać czegoś bardziej zadbanego.Za swoje autko dałem niecałe 3 tys zł, więc jak na youngtimera, którym bez wątpienia jest to nie dużo.Dzięki takim poszukiwaniom, można dostać coś w bardzo dobrym stanie- z resztą, tak jak w każdym aucie; nie powinno się brać z dolnego pułapu cenowego.Za te pieniądze można mieć nowszego szrota, który niedługo pokaże humorki, albo zadbanego...
~artur89
Kombi 1.8 87KM 64kW
Biorąc pod uwagę cenę auta i jego eksploatacji do tego co samochód za nią oferuje, uważam że jest on autem godnym polecenia, zarówno dla osób szukających auta rodzinnego za nie wielkie pieniądze, pakownego woła roboczego czy auta na ryby jak i miłośników young timer\'ów. Będzie wiernie służył pod warunkiem że uda się nabyć na rynku wtórym zadbany egzemplarz, co wbrew pozorom jeszcze się zdarza, a bieżąca nie będzie kłopotliwa i kosztowna.
~Na Mazurach
Kombi 1.6 D 54KM 40kW
Drogie są przy zakupie, ale tanie w eksploatacji. Tanie częśći zamienne (zwłaszcza używane) i jeśli coś wymienisz, np. alternator to za twojej kadencji nie powinien się zepsuć !!! Autko z resztą "mówi" ostrzega -np. piszczy lozysko... ale spokojnie przejedziesz jeszcze 10.000 albo i więcej (daje czas na naprawę). Najważniejsze - nie staje nagle w polu.
~Jacek
Kombi 1.3 60KM 44kW
Jeśli komuś nie przeszkadza wiek samochodu w dowodzie równy 18 czy nawet dwadzieścia kilka lat to niech bierze. Przy odrobinie troski ten samochód się po prostu nie kończy i jeździ, jeździ... W życiu nie zamieniłbym go na nic innego za te pieniądze. Kto chce niech bierze, kto uważa, że to stary śmietnik niech robi co chce.
~RadaR
Kombi 1.6 75KM 55kW
tu dałem 5 bo po ostanim napływie carów do Polski to auto jest w cenie dobrego ROWERU!!!! a naprawde jeździ i jeździ i jeździ a jak sie coś popsuje to nie rujnuje kieszeni i znowu jeździ i.... Tylko nie wygląda jakoś super ale nie o to tu chodzi;)
~ml
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Auto bije na głowę wszystkie inne z tych roczników, w tej klasie. Jakościowo jest niemal nie do zajechania, póki się samo nie rozsypie ze starości.
~polishbastard
Kombi 1.6 75KM 55kW
Za taką cenę to najlepsza opcja dla kogoś, kto chce mieć duże, pakowne auto. Łatwe w naprawie, proste w obsłudze.
~Majkel
Kombi 1.6 75KM 55kW
Ja swój egzemplarz kupiłem za 1600zł z gazem na gwarancji. Sprzedałem 2 lata pożniej za 1800zł. Uważam, że warto
Volkswagen Passat B2 Kombi