Lista ocen Volkswagen Passat B2 Kombi (28) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 26 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~artur89
Kombi 1.8 87KM 64kW
Z poważnych usterek musiałem wymienić skrzynie biegów, nie wiem na ile była to wina samej skrzynia, jednakże wiem że w dużym stopniu miał na to wpływ sposób użytkowania przez poprzedniego właściciela. (duże wycieki oleju, źle wyregulowany gaźnik ( silnik \'trzymał\' 2000 obr/min na biegu jałowym), zepsute ssanie) laika nie będę tłumaczył jaki wpływ ma to na trwałość skrzyni, fachowcy się domyślą.
~polishbastard
Kombi 1.6 75KM 55kW
Stary dobry Volksdeutsch.. nic się nie dzieje, a jeśli już, to części są wszędzie i są śmiesznie tanie.. z części z warszawskiego intercarsu spokojnie można złożyć drugiego szczupaka. I każdy mechanik po dobrej samochodówce poradzi sobie z tym autem.
~Tre91
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
W przeciągu całego czasu użytkowania samochodu nie wystąpiła żadna poważna usterka.Najgorsza rzecz, jaka się stała do tej pory to nieszczelność na pompie wtryskowej.Koszt wymiany u mechanika 400 zł, z demontażem itp, a zestaw naprawczy pompy 70 zł.
~RadaR
Kombi 1.6 75KM 55kW
Jeżdże nim od 2 lat (kupiłem bo potrzebuje tanie duże kombi do przewożenia narzędzi i materiałów meblarskich) i większych problemów nie było. Mam też Punto z 94 i musze przyznać że psuje się z taką samą częstotliwością a części fiat ma droższe.
~LUKAS
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Ja nie miałem wielkich problemów.Jedynie wymieniłem silnik.Tamten stary był już wyeksploatowany.Miałem wybór-albo robić remont,albo sprowadzić inny.Na tym drugim zrobiłem ponad sto tyś.i tylko wymiana oleju,filtrów no i paska rozrządu.
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Auto było zjeżdzone i tyle. Zrobiłem co trzeba i... Nigdy nie było potrzeby auta cholować, wieźć lawetą itp. Z każdym niedomaganiem jechał do znajomego mechanika o własnych siłach i dlatego dostaje 5.
~ml
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Na trzeci dzień po tym, jak go kupiłem i zacząłem jeździć, padło sprzęgło na środku skrzyżowania... Od tego czasu, w ciągu 3 m-cy zrobiłem prawie 15 tys. km i nic więcej, dzięki Bogu, się nie zdarzyło.
~olo
Kombi 1.6 D 54KM 40kW
Nigdy mnie nie zawiódł podczas jazdy, ale miałem naprawę silnika - zużyła się przednia panewka wałka pośredniego napędzającego pompę olejową (na biegu jałowym zapalała się kontrolka ciś. oleju).
~Driver~
Kombi 1.6 D 54KM 40kW
Nie ma możliwości żeby stanął w szczerym polu i nie wrócił o własnych siłach do domu. Oczywiście jeśli coś daje o sobie znać to trzeba na bieżąco wymieniać jak w każdym aucie.
~NAWROT nawrotvw@op.pl
Kombi 1.6 75KM 55kW
Ten pojazd jest tak prosty ze nie ma co sie psuc, przez okres uzytkowania wymienialem tylko elementy eksploatacyjne, a najwiekszy wydatek do sprzeglo (LUK 300zl + robocizna).
Volkswagen Passat B2 Kombi