Lista ocen Volkswagen Passat B2 Kombi (28) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 26 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~polishbastard
Kombi 1.6 75KM 55kW
Problemy z wentylacją, wyciek z układu hamulcowego i to chyba tyle. Warto wydać trochę więcej na oryginalne części- auto zdecydowanie dłużej pojeździ. Jeśli np. wymieniacie kable świece kopułkę i palec to nie jakiś Topran czy inny chiński śmietnik tylko zainwestujcie w Boscha albo NGK. Naprawdę warto.
~djkagan@wp.pl
Kombi 1.8 90KM 66kW
Z racji wieku w ciągu 2,5 miesiąca i po 4tyś km, poszedł (guma wyleciała i trochę stukało po dołach) stabilizator drążka kierowniczego za 21zł, przekaźnik od długich świateł za 25zł. Do wymiany/przeczyszczenia styki lewego kierunku. Mechanicy są niestety drożsi od części.
~Tre91
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Nigdy nie było sytuacji, żeby auto zawiodło, na tyle aby nie można było dojechać na miejsce.Przykład? Jeździłem z huczącym łożyskiem w przednim kole jakieś 6 tys. kilometrów.Nic się nie stało.Solidnie wykonane elementy, sprawiają, że mało co się sypie.
~ml
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Wiadomo, w 22-letnim aucie zawsze coś będzie. Ostatnio nawalają mi styki pod tablicą rozdzielczą, muszę ją zdjąć i wszystko przeczyścić. Śniedź - to się zdarza. Poza tym, jeśli na bieżąco się dba o te drobiazgi, to nic nie powinno zaskoczyć.
Kombi 1.6 TD 70KM 51kW
Kiedy go kupiłem w cenie adekwatnej do bolączek zrobiłem co trzeba, teraz miewa usterki typu pasek klinowy, świeca żarowa, amortyzator... Wszystko razem wyszło mnie taniej niż jedna wizyta w serwisie VW... Nie nażekam.
~artur89
Kombi 1.8 87KM 64kW
Bolączka tego egzemplarza jak i wszystkich passatów b2 jest tzw \'elektryka\'. Chodzi głównie o listwę, wkładkę stacyjki i inne \'drobiazgi\' które jednak potrafią napsuć wiele nerwów właścicielowi.
~gkorenda@wp.pl
Kombi 2.2 Syncro 120KM 88kW
lubi sie psuc kostka stacyjki (wymiana ok 20zł) przeciera sie tapicerka fotela kierowcy na siedzisku i podparciu bocznym , tuleje wahaczy przednich - polskie drogi...
~Driver~
Kombi 1.6 D 54KM 40kW
Raczej się nic nie psuje w ostatnim roku tylko mechanizm opuszczania szyby u kierowcy i poszedł pasek klinowy przy alternatorze(nie dziwie mu się pewnie miał już swoje lata).
~NAWROT nawrotvw@op.pl
Kombi 1.6 75KM 55kW
ogolnie nie jest zle, mnie najbardziej denerwuja skrzypiace plastiki, czasami cos sie ulamie, ale ten woz ma juz swoje lata, a takie pierdoly kupuje uzywane za pare groszy.
~autopasje
Kombi 1.3 60KM 44kW
niestety raz był malutki wyciek z chłodnicy ale mechanik nie wziął ode mnie ani grosza bo wystarczyło skleić to taśmą taką jak zakleja się paczki
Volkswagen Passat B2 Kombi