Lista ocen Volkswagen Passat CC 1.8 TSI 160KM 118kW 2008-2011 (14) - Silnik

Na liście zabraknie 6 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Kruchy_Tom
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Dzięki zastosowaniu kompresora oraz turbo vw uzyskał dość wysoki a zarazem wypłaszczony moment obrotowy, dzięki czemu ta niewielka jednostka naprawdę sprawnie rusza ten samochód. Silnik działa cicho i ma przyjemny dźwięk powyżej 4 500 obrotów. Jeździłem również 2.0 tdi 143km i stwierdzam że najmniejsza benzyna sprawdza się w tym samochodzie zdecydowanie lepiej.
~Marcin Poznań
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Jednostka napędowa wymaga przyzwyczajenia, jest naprawdę dynamiczna, ale należy się do niej przyzwyczaić, w niczym nie przypomina vw 1,8T 20V, czy też silnika turbo saab-a. Jednak po kilku dniach jazdy można już wyczuć pazur. Jak na 160KM i 1,8 litra - klasa sama w sobie, 8s do 100km/h i ponad 220 km/h, zawsze chętnie i cicho. ODRADZAM DIESLE ZE WZGLĘDU NA AWARIE.
~Urzeczony
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Wysoka kultura pracy i bardzo duża elastyczność. Jak trzeba można pojechać i 220 km/h (Niemcy) i ruszyć z krzyżowania zostawiając większość z tyłu. Do tego relatywnie niskie zużycie benzyny (średnio 8,5 l/100 km) sprawia, że to po ruszeniu autem jedna z najbardziej pozytywnie zaskakujących niespodzianek.
~bono
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Samochód naprawdę ok, wybierałez z kilku opcji ale strzał był w dziesiątkę. Można sobie zrobić prezenta z okacji kryzysu wieku średniego. Jedyna wada to lekkie trzeszczenie w desce, zwłaszcza przy niskich temperaturach.
~Wojtek
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Dałem podnieść moc do 200KM, teraz jest to rakieta, zamiast 8s do setki, mam 6s:) Prędkość maks 240:) Jedyna wada: powyżej 220 słabo przyspiesza, jednak to tylko 1,8.
~paweu
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
W kategorii silników do 2 litrów Passat nie ma się czego wstydzić. Benzynowy 1.8 turbo jest cichy, elastyczny, ładnie się wkręca na obroty, niewielka turbodziura
~Dinamita
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Silnik jest rewelacyjny. Ma charakterystykę diesla, idzie naprawdę od dołu. Nie ma problemu z wyprzedzaniem, jeśli mówimy o rozsądnych prędkościach.
~Dominik_81
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Oznaczenie silnika: BZB, brak problemów z nadmiernym spalaniem oleju, co wydaje mi się najistotniejszym plusem.
~krokodyl
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Znakomity.Cichy i elastyczny,a przy tym bardzo oszczędny.Miałem nieuzasadnione obawy czy poradzi sobie ze sporym autem.
~Tomek
Coupe 1.8 TSI 160KM 118kW
Pięknie chodzi silniczek. Startuje trochę jak diesel. Duży moment obrotowy. Czuć przyspieszenie nawet z prędkości 120 km/h.