Lista ocen Volkswagen Golf VII (187) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 77 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Hesus30
Hatchback 5d 1.2 TSI BlueMotion Technology 85KM 63kW
Sposób załączania biegu wstecznego w VW [albo raczej wduszania] - to dla mnie najgorsze chyba rozwiązanie z jakim się spotkałem. Poza tym nie mam zastrzeżeń
~Paweł
Hatchback 5d Facelifting 1.0 TSI 110KM 81kW
Bardzo dobra precyzja, idealnie dobrane przełożenia. Świetne sprzęgło. Mało kto przywiązuje do tego wagę, a ogromnie podnosi komfort jazdy.
~Smigul
Variant 1.4 TSI BlueMotion Technology 122KM 90kW
W fordzie byla chyba lepsza. Zawsze haczy przy redukcji z 3 na 2. Za każdym razem. Reszta okey, wszystko wchodzi ładnie, ale ten jeden patent na minus.
~Piotr
Variant Alltrack Facelifting 2.0 TDI-CR BMT 150KM 110kW
Dobra, precyzyjna manualna skrzynia, 6 przełożeń. Drogi przełączania krótkie. Skrzynia nie haczy gdy jest zimna. 6-ka może efektywnie jechać już od 60-70 km/h.
~Krzysztof B
Hatchback 5d Facelifting 1.5 TSI BMT 130KM 96kW
Od nowego auta (za ponad 100k katalogowo) oczekuję dużo lepiej pracującej skrzyni biegów. Niestety, wsteczny lubi zgrzytnąć. Trzeba sposobu...
~Adam
Variant 1.4 TSI BlueMotion Technology 122KM 90kW
DSG 7 biegowe jest FANTASTYCZNE, szybkie i niewyczuwalne zmiany biegów, dodatkowo łopatki w kierownicy ułatwiają szybka redukcje i wyprzedzanie.
~Adam
Variant Alltrack Facelifting 2.0 TDI-CR BMT 184KM 135kW
Rewelacja. 7-biegowe DSG działa tak jak powinno. Uwaga. Skrzynia 7-biegowa dostępna tylko z silnikiem 184 TDI. Może kiedyś dodadzą ją do innych silników.
~Mateusz
Variant 1.4 TSI BlueMotion Technology 150KM 110kW
Manualna skrzynia działa precyzyjnie, lekko i ma miłe krótkie przełożenia. Jednak raz na jakiś czas zdarza się mały zgrzyt przy wrzucaniu wstecznego.
~Marcin
Variant 1.4 TSI BlueMotion Technology 150KM 110kW
Skrzynia DSG - po prostu bajka. Zmiana biegów niewyczuwalna, to moja pierwsza skrzynia DSG - jest naprawdę świetna ( porównując z tą z Volvo wypada lepiej)
~Dark
Hatchback 5d 1.4 TSI BlueMotion Technology 150KM 110kW
Skrzynia podobnie działa jak w 122 może mam trochę teraz więcej szczęścia i trafiła mi sie taka bez problemów ze wstecznym choć nie idealnie w 100%