Lista ocen Volkswagen Golf VI Hatchback 5d 1.6 TDI-CR DPF 90KM 66kW 2008-2012 (4) - Silnik

~roksiński
Hatchback 5d 1.6 TDI-CR DPF 90KM 66kW
Autko testowałem przez tydzień, nówka z przebiegiem 150 km. Nie wiem jaka wersja wyposażenia, ale klima w manualu, podgrzewane fotele, elektryka z przodu, czujniki cofania. Jak dla mnie wystarczy, choć korbki z tyłu to przesada. Silnik tylko 90 kucyków, ale do sprawnej jazdy wystarczy. Spalanie symboliczne, choć go nie oszczędzałem. Fantastyczne fotele, bardzo dobra pozycja za kierownicą i świetne materiały w środku. Wszystko solidne, dobrze...
~Maniek
Hatchback 5d 1.6 TDI-CR DPF 90KM 66kW
Słabe wtryskiwacze, po 200tys km zaczynają szwankować. Mi padł jeden przy 170tys km. (auto chodziło na 3 cylindrach a sinik się telepał jak w esioku, musiałem oddać go do regeneracji. Koszt regeneracji to ok. 650-750zł a nowy 1500zł. Po naprawach wszystko chodzi jak należy.
~kamil
Hatchback 5d 1.6 TDI-CR DPF 90KM 66kW
bardzo cichy , dynamiczny i ekonomiczny dużżżżżżyyyyyyyy plus. Spalanie na poziomie 7.5 l/100 przy bardzo dynamicznej jeżdzie naprawde jestem zadowolony z zakupu. polecam ten silnik mi wystarcza w zupełności.
~marcin
Hatchback 5d 1.6 TDI-CR DPF 90KM 66kW
Silnik pracuje bardzo cicho nawet podczas szybkiej jazdy. Przyśpieszenie takie sobie ale daje rady i zaskoczony jestem ze przy 90 KM nie jest ślimakiem
Volkswagen Golf VI Hatchback 5d