Lista ocen Volkswagen Golf V Hatchback (192) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 241 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wojti
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Klimatyzacja i ogrzewanie dzialaja ok. Jesli chodzi o ogrzewanie to nawet milo mnie zaskoczylo bo cieplo zaczyna naplywac do kabiny juz po kilku minutach - z tego co sie orientuje w dieslach nie jest to takie oczywiste.
~Etranger.
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
Szybko się nagrzewa i poprawnie utrzymuje temperaturę. Wnętrze łatwo się przewietrza i podczas dłuższej jazdy pasażerowie mają zapewnioną odpowiednią dawkę świeżego powietrza. Czasami z klimatyzacji dobiegają dziwne stuki.
~Piotr
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
Samochód szybko się ogrzewa lub schładza w lecie, co jest wygodne i zwiększa bezpieczeństwo. Rano gdy wszystkie szyby są zaparowane, system wentylacji szybko sprawia dosłownie cuda, wszystkie szyby są w krótkim czasie czyste.
~kristatos
Hatchback 1.4 TSI 122KM 90kW
Klimatyzacji jeszcze nie sprawdziłem, natomiast ogrzewanie - wydajne ale powolne. Przy mrozach rzędu -15 stopni po nagrzaniu się silnika wystarczy ustawić pokrętło na połowę skali, wentylator na 1. bieg i jest wystarczająco ciepło.
~mcxxx
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
Silnik bardzo długo się nagrzewa (w moim przypadku dopiero po około 10km zimą). Nadmuch przedniej szyby jest bardzo wąski, mam wrażenie, że nie wyrabia w deszczu, trzeba jeździć z klimą. Poza tym ok.
~Lisek
Hatchback 1.6 FSI 115KM 85kW
Mam klimatyzację manualną, ale ona radzi sobie w końcu to mały samochód, jednak bardzo słabe jest nagrzewanie samochodu dopiero po 15 minutach jazdy w samochodzie robi się trochę cieplej.
~Daro999
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Klimatyzacja bez zarzutu. Pozytywnie zaskoczyło mnie nagrzewanie w zime. W aucie jest chyba elektryczna nagrzewnica - po minucie leci przy mrozie ciepłe powietrze.
~Kuki
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Klimatronik jeden z lepszych z jakim miałem styczność - należy pamiętać że musi być cały czas włączony bo w przeciwnym razie wyraźnie skraca się żywot kompresora klimatyzacji
~Pulpet
Hatchback 1.9 TDI 4Motion 105KM 77kW
To następny temat rzeka morze rzeczka :) wszystko ok w tym modelu mam podłokietnik i ogrzewanie na tył ale brakuje postojowego webasto, i klima hmmmmm dziaaaałłłłaaa
~Panek
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Samochód szybko się nagrzewa, w środku jest bardzo przyjemnie po nagrzaniu się, oczywiście mówię tu o climatronicu. Podgrzewane siedzenia nagrzewają się po kilku sekundach.
Volkswagen Golf V Hatchback