Lista ocen Volkswagen Golf V Hatchback (163) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 270 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~karol marek
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
przy 110tys pekł blok silnika i tłok wyleciał bokiem kod silnikas BXE.. polecam poczytac na internecie jaki to bubel, naprawa 4.500 zł.. szajs. poza tym ciagłe inne awarie osprzetu
~Lubeka
Hatchback 1.4 80KM 59kW
po 35 tys. dosłownie \"ukręciła\" się półośka (prawy przód) podczas spokojnego ruszania (skutecznie unieruchomiło to samochód. Samochód niestety był już po gwarancji.
~zadowolony
Hatchback 2.0 SDI 75KM 55kW
Kupując auto wymieniłem wszystkie możliwe płyny i części, które się szybko zużywają więc przez ten rok zainwestowałem jedynie w . . . . .. płyn do spryskiwaczy
~Th_Cr
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Najpoważniejsza usterka to wymiana koła dwumasowego, przy ok. 50 k km, naprawa wymieniona na gwarancji, w dużym stopniu spowodowana poprzez dynamiczną jazdę po mieście.
~kris
Hatchback 1.4 FSI 90KM 66kW
Nie wiem jak w poprzednich generacjach tego modelu ale dla mnie renoma się znacznie obniżyła. Cewki co jakiś czas należy wymienić, przestawiaja sie fazy rozrządu.
~kasia2309@poczta.onet.pl
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
największą wadą jest to że przecieka do wnętrza woda (feler fabryczny) i leje sie po kablach przez lukę nie do zlokalizowana nawet przez serwis VW w Niemczech
~WonszRzeczny
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
No cóż, ból tego samochodu czyli koło dwumasowe. Zostało wymienione gdyż zaczęło wydawać metaliczne dźwięki. Poza tym nic wielkiego się nie zdarzyło (odpukać).
~Panek
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Samochód jest od 1 właściciela, aktualnie ma przebieg 152tyś, 0 jakichkolwiek usterek, 0! Silnik jest bardzo przemyślany, prosty w budowie i bezawaryjny!
~Pawik
Hatchback 1.4 TSI 122KM 90kW
Żadnych awarii do przebiegu 100 tys. km !!! To wydaje mi się niesamowite - albo mam tak duże szczęście, albo odpowiednio szanuję samochód więc się nie psuje.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf V Hatchback
6,1
9,2
8,8
~Andrzej
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
Bez usterek, aczkolwiek muszę przyznać, że wszystkei przeglądy i naprawy były wykonywane na czas przy użyciu dobrych (nie najdroższych) częsci zamiennych.
Volkswagen Golf V Hatchback