Lista ocen Volkswagen Golf IV Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW 1999-2006 (19) - Silnik

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wilk132@op.pl
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Jedyną wadą tego silnika jest głośna praca. Na szczęście bardziej go słychać na zewnątrz niż w kabinie. Można się do tego halasu przywzwyczaić. Po za tym moc wydaje się wystarczająca, spalanie akceptowalne mi najważniejsza bezawaryjność. Jest to jedna z najbardziej popularnych jednostek napędowych w historii motoryzacji, dodajmy do tego prostotę konstrukcji , dzięki temu każdy kowal nam go naprawi. Wazną żeczą jest szanowanie turbiny czyli nie...
~Robert Michalski
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Czego tu się spodziwać po TDI, jest glośno dopiero przy 140km/h. Generalnie 110KM dawaloby radę gdyby nie skrzynia automatyczna(przy wyprzedzaniu moglaby redukować bieg). Podejrzewam ,że z manualną 110 KM spokojnie wystarcza. Kiedy jadę sam nie ma problemu z przyspieszniem, przy 4 osobach na pokladzie robi się trochę mulowaty. Przy wyprzedzaniu muszę być ostrożny, ale to kwestia skrzyni. Awarii nie bylo. Na autostradzie w Niemczech prędkość...
~kris
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
gdy auto stoi na dworze po mroźnej nocy, przy odpalaniu silnik nierówno pracuje przez dosłownie kilka sekund. Poza tym czasem zacinał się zawór przy turbinie, który ma za zadanie popuszczać ciśnienie - przez to auto traciło moc przy przyspieszaniu - jest to niebezpieczne i może się przytrafić w każdym momencie - trzeba uważać.
~Łukasz
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Silnik jak najbardziej ok. Jedyna wada to system odprowadzania ciśnienia ze skrzyni korbowej. Odma puszcza olej i turbina zasysa powietrza razem z olejem, nie wpływa to na pracę silnika raczej ale pewnie na jego żywotność a głównie takich podzespołów jak turbina.
~GOLF TDI
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Przyspieszenie dość dobre, elastyczność również, niewątpliwą zaletą jest to że wyprzedzanie można rozpocząć równiez na 5 biegu. jednak na niższych biegach do granicy maksymalnego momentu (ok.2000obr/min) jakby nieco ociężale.
~Bil Cllinton
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Szanowni Państwo jest dobrze. Silnik to najmocniejsza strona tego autka. Poczciwy wół roboczy, nie do zajechania!:) Jak go kupowałem w 2001 roku to jeśli chodzi o elastyczność wzorowa, teraz przeciętna.
~Bartek
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Świetny silnik 110 km Tdi , przez 100 tys. km które przejechałem tym autem musialem jedynie wyczyscic zawor EGR oraz wyienic kolo pasowe alternatora . Reszta to tylko oleje i filtry :)
~Olek S.
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Jak się załączy turbo ma niezłego kopa, miedzy 90-130km/h cichy ale tak to kulturą pracy nie grzeszy. Drgania silnika czuć na sprzęgle - boli noga gdy czekasz na zielone światło.
~VW-M.
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
POZA WYMIANA FILTROW,OLEJU,BEZPIECZNIKÓW ORAZ ZARÓWEK NIE MIALEM PRZYJEMNOSCI NIC DO NIEGO DOKŁADAC-POLECAM,PO 6-LETNIEJ EKSPLOATACJI TERAZ WIEM ZE BYŁO WARTO
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf IV Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
6,2
~perma89
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Silnik B.dobry ! ponad 270tys. przebiegu i prawie bez problemow. Jedyna \"usterka\" to konieczność wyczyszczenia zaworu egr .
Volkswagen Golf IV Kombi