Lista ocen Volkswagen Golf IV Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW 1999-2006 (16) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~GOLF TDI
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Spalanie poniżej 5-5,5l/100km to chyba mit. Bardzo rzadko udaje się coś takiego osiągnąć pomimo przeciętnej techniki jazdy, z resztą przy ostrej jeździe spalanie wzrosło tylko o ok. 0,5l/100 km, ale jak na samochód klasy średniej to i tak nie najgorzej. Części oryginalne dość drogie ale i tak lepiej je kupić bo zamienniki (np.przepływomierz) nie wytrzymują nawet pół roku.
~Wilk132@op.pl
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Ceny napraw śmiesznie niskie, w kazdym warsztacie, niewiele awarii. Jeżeli chodzi o spalanie to śmieszą mnie wpisy niektórych podnietków twierdzoących że ich tdi w mieście spala 5 l. Wiem ze automat spala trochę więcej niz manual ale da się przeżyć. Jeżdzę na małych odcinakch. W zimę spala nieznacznie więcej.
~perma89
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
zużycie paliwa świetne średnio 6 - 7 litrów ON czy lato czy zima , w trasie możność zejścia do 5l !! Ja jestem zachwycony ! Dostępność i koszt części to bajka :)
~olaf
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Bardzo oszczędny przy spokojnej jeździe. Zaczyna chochlać paliwko dopiero przy ostrym przyspieszaniu i dużych prędkościach na trasie (dużych to takich około 160km/h).
~mikolajdach@yahoo.pl
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Wszystko pięknie. mało pali, pięknie chodzi, szkoda, że części drogie, ale jeżeli nie znajdzie się \"okazji\" za 6 tys euro z 2001 roku w TDI to jest ok.
~Bil Cllinton
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
To autko można naprawić wszędzie. Części ogólnie dostępne, a ceny przystępne. Ale za darmo nikt mi go nie chciał naprawić:)
~Robert Michalski
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
AUtomatyczna skrzynia więc swiadomie zdecydowalem się na spalanie o 1 do 1,5 litra więcej paliwa. miasto 8-8,5l. trasa 5,5- 6 l.
~Yarcio
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
od 4,5litra na 100 km do 5,1 litra na 100 km przy energicznej jeździe z włączoną Klimatyzacją
~Bartek
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Spalanie na swietnym poziomie :) lato 6,2 L ,zima 6,7 L !!
~Darkoski
Kombi 1.9 TDI 110KM 81kW
Jeśli jeździsz bardzo dynamicznie i tak będziesz zadowolony z zużycia paliwa.
Volkswagen Golf IV Kombi