Lista ocen Volkswagen Golf IV Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW 2000-2003 (37) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 66 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Bartek
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Zimą ogrzewanie zaczyna działać po około 5km normalnej jazdy, przy więszych mrozach nawet i 10 potrzeba. Plus za praktycznie nie parujące szyby. Klimatyzacja działa skutecznie pod warunkiem, że można ją włączyć - na postoju w korkach zaczyna przeraźliwie buczeć sprężarka efekt jest taki, jak gdyby urwał się tłumik przy samym kolektorze, wyłączenie klimatyzacji natychmiast likwiduje problem.
~Peronek
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Wentylacja i ogrzewanie na dobrym poziomie. W zimę auto rozgrzewa sie po około 4km i grzeje dośc dobrze. W lato nawiew mało wydajny. Tylna szyba szybko odparowuje po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. W deszczowe dni szyby strasznie parują. Nie wiem, czy u wszystkich, ale u mnie zawsze. Denerwujace to jest. Nie mam klimatyzacji.
~PanSympatyczny
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Nie jestem zadowolony. Z klimatyzacją (manualną) mam problemy (grzeje, ale nie ziębi). Szyby szybko parują, jak się za dużo oddycha, a nawiew niewiele pomaga. Przy opuszczonych szybach podczas jazdy strasznie wieje i duje. W poprzednim autku (VW Polo 1997) było o niebo lepiej, w ogóle nie narzekałem.
~kipeX
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Ogrzewanie działa bardzo dobrze, szybko robi się ciepło, tylko ostatnio nie działa mi klimatyzacja, pewnie trzeba ją napełnić, no i strasznie brzydko pachnie... Nie wiem, czy to jakiś grzyb w środku w wentylacji... Na początku wymienię filtr przeciwpyłkowy i powietrza. Czas pokaże.
~RobSonek
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Auto bez KLIMY. Zimą nie nagrzewa sie tak szybciutko jak Astra ale odwdziecza sie tym ze w troszke cieplejsze dni (nie gorące) na dłuższej trasie wieje chłodem. Nawiew na nóżki bardzo fajny zarówno przód jak i tył
~all_tom
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
W zime super. Nawet jak jest zimny silnik to ogrzewanie działa bardzo dobrze, a jak już się rozgrzeje to jest super. W lecie gorzej bo nie ma Klimy. Ale kto by miał klime w tym roczniku w aucie porównywalnej klasy.
~PanSympatyczny
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Bywało lepiej. Najbardziej wkurzają parujące szyby. Klimatyzacja (manualna) czasem potrafi też wnerwić - albo przypieka, albo wyziębia, trzeba ciągle kręcić i regulować. Pewnie z Climatronikiem tego nie ma.
~a.szulczewski@wp.pl
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
nieźle, ale widziałem sprawniej działające układy za podobną cenę. Wymiana filra pyłkowego nie rozwiązała u mnie problemu słabego nadmuchu na przednią szybę. Nie wiem czy wszystkie golfy tak mają.
~Krzydliniarz
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Bardzo szybko się nagrzewa, nawet tylna szyba szybko odparowuje. Klimatyzacja - nie wiem narazie jeszcze nie napełniłem. Nie było czasu :)
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf IV Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
7,9
9,4
~Kasia
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
szybko sie nagrzewa jak zimno:) reczna klimatyzacja tez dziala bez problemow:)zima jak w piekarniku, latem jak w lodowce:)
Volkswagen Golf IV Hatchback