Lista ocen Volkswagen Golf IV Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW 2000-2003 (45) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 58 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Peronek
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
W Polsce golf od zawsze był synonimem luksusu i takie miano nosi do dziś, chociaz niepotrzebnie. Jak dla mnie auto stosunkowo dobre. Napewno ine wytrzyma tyle, ille wytrzymywały stare golfy II generacji. Już po roku z niektórych elementów zaczęła złazić farba. Wygląda to obskurnie. Auto zadbane wewnątrz, nie pali się w nim, nic nie powycierane, a złuszczona farba potrafi zepsuć dobry wizerunek. I to przy przebiegu bardzo niskim! Kolega ma...
~airtomek@o2.pl
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
przy mojej delikatnej jeździe klocki wytrzymały 137000tyś,spalił się silniczek wycieraczek przednich(droga impreza 500pln),pasek rozrządu wymieniłem przy 138000 kompletny w serwisie i polecam to wszystkim ponieważ zamienik kosztuje połowę mniej ale czas do wymiany też jest o połowę krótszy jednym słowem oszczędność pozorna dla dużo jeżżących,pompa wody tańsza w serwisie niż zamienik , biorą starą do regeneracji koszt 200pln, po za tym...
~Ricardo
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Po 4 latach w autoryzowanym serwisie wymieniono jedynie jakiś czujnik temperatury przy silniku - koszt bodajże niecałe 300,- zł z robocizną oraz elastyczny łącznik wydechu za 260,- zł. (Wymiana tego łącznika w prywatnym zakładzie kosztuje 150 zł o czym dowiedziałem się już po miesiącu od naprawy jak pojechałem do prywaciarza na poprawkę spawów i od tej pory nie serwisuję już mojego auta w VW)
~golf to złom
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
-elektryczne szyby przy otwieraniu miałem przypadek, że szyba spadła. mechanizm z plastiku się popsuł szajs. -rurka dostarczająca płyn spryskiwaczy na tylną szybę pękła w tylnej klapie zalewając ją w środku dzięki czemu płyn zamarzał i rozwalił zamek bagażnika. -listwa przedniego zderzaka permanentnie odpada, za niskie jest to auto.
~Marcin :)
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
O drobiazgi w tym aucie martwić się nie musiałem, hamulce, rozrząd, akumulator, oleje, filtry, normalne wymiany. Plus za stosunkowo łatwy dostęp do wymienianych części. Jeśli ktoś chce auto, które sprawi mu radość z jazdy i nie chce zbyt dużo dokładać to polecam. Chociaż mogłem akurat trafić na bardzo zadbany model.
~zzigi
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
z drobiazgów to nie znasz dnia ani godziny kiedy tym razem coś wysiadzie, a to podświetlanie deski, gumka stabilizatora, sonda lambda, elektryczne szyby odmówi posłuszeństwa, komputer zeświruje itd. Fakt dość dużo jeżdzę jakeiś 35 tys km na rok, a te ustereczki to z połowy roku tak mniej wiecej, jak dla mnie to trochę za dużo
~oburzony
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
jeszcze nim nie stalem w polu.wkurzaja mnie komentarze typu ;zlom,ruina,pomylka,jak ktos kupi autko od takiego to najpierw odszczurzanie srodka,2 kubly smieci i mnostwo czesci do wymiany bo autem to on tylko jezdzi.a pozniej puka stuka i trzeszczy.czolg by rozpier.....lili a co dopiero samochod.ludzie to sa!!!!!!!!!!
~RobSonek
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Nie byo jeszcze przypadku aby nie odpali, nawet tej zimy przy mrozach 30 stopniowych. Odpala ZAWSZE :) a do drobiazgw to zepsula cos odpowiadajace za zalaczanei swiatla po otwarciu drzwi. w serwisie koszt 200 zl
~Oskar
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Przy 30 tys. uszkodzona rolka rozrządu. Na szczeście nic się nie stało. Notorycznie przepalające się tylne światła.Problem z mechanizmem wycieraczek. Dwie wymiany. Zawieszenie rewelacja.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf IV Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
7,9
9,4
~olo
Hatchback 1.6 16V 105KM 77kW
Do 70 tyś kilometrówPopsuł się:recylkulator spalin(600 zł) rozsypał się katalkizator(3000 zł)czujnik światła zamontowany w zamku w drzwiach.Popalone żarówkiciągłe problemy z elektryką w tym samochodzie.
Volkswagen Golf IV Hatchback