Lista ocen Volkswagen Golf III Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1996-1997 (19) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 33 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Mam limitowaną wersję GTI TDI. Prowadzi się bardzo procyzyjnie i przewidywalnie. Bardzo dużo dają dobre opony. Są jednak i wady. Za duże przełożenie układu kierowniczego (jak na GTI), bardzo duża podsterowność - przez diesla z przodu. Ogólnie jest czym po zakrętach poszaleć ale mogło by być lepiej. Jak na dawne czasy było ok ale teraz belka skrętna to zabytek.
~ja ;-)
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Doskonale się prowadzi, zakręty wybiera jak przyklejony, ale na naszych drogach plomby z zębów wypadają. Twardy aż miło. Jeśli ktos liczy tylko na komfort, powinien omijać go szerokim łukiem. Za to jazda z prędkością 160-170 nie robi na nim najmniejszego wrazenia, nie buja, nie kołysze. Super
~FAN VW
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
często pada zawieszenie keyaba amortyzatory nie są tanie tylnie zawieszenie porażka twarde i nie wygodne auto ogólnie nisko zawieszone miska spawana już 3 razy czas ją wymienić ale cena 700zł porażka,,używka 200zł
~Piotrek 20 Jahre GTI TDI
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Moje auto to 20 Jahre GTI TDI dlatego mam oryginalnie obniżone zawieszenie o -20mm. W połączeniu z felgami 16" i oponami 215/40/16 na dziurach nie jest najlepiej ale na zakrętach bardzo fajnie. Auto pewne w prowadzeniu.
~Ronivw
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
latem bujam się na fabrycznych alusach BBS 16\' z gumą 215/40/16 przy org zawieszeniu z VR6 jestem bardzo zadowolony. Drogi mamy jakie mamy, przez rok tylko 1 opona poszla do wyrzucenia :)ale to były początki.
~Andrzej
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Zawieszenie mogłoby być bardziej komfortowe, wyciszenie rówież nie stoi na wysokim poziomie, ale w końcu to mały i lekki stary golf więc czego oczekiwać :)
~bawpawel@buziaczek.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Bradzo dobrze trzyma się drogi, chociaż ja mam zawieszenie sportowe firmy "koni" z regulacją twardości, na twardym trzyma się jak marzenie.
~tomektz@tlen.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Wersja GT strasznie sztywna ale prowadzenie w zakrecie perfekcyjne. Na polskich bezdrozach ciezko jezdzic szczegolnie na oponach 195/50/15.
~gpbb
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Jak dla mnie doskonały... Wiem, że wiele samochodów, choćby Audi A3 ma o wiele lepszy układ jezdny, niemniej jednak ten jest równieś świetny.
~Vasiliev
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Jak sie wsiada to tego auta pierwszy raz ma sie wrazenie jakby sie juz nim jezdzilo dlugi czas. bardzo latwe auto do wyczucia.
Volkswagen Golf III Hatchback