Lista ocen Volkswagen Golf III Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1996-1997 (17) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 35 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~kipczirczir
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Nie rozumiem niektórych opinii. Ludzie twierdzicie, że golfy to bardzo awaryjne auta. Na jakiej podstawie? Kupujecie golfa za 3 tys. i myślicie że to będzie igiełka. Na dobrego golfa trzeba wyłożyć 8-10 tys. Ktoś jak kupuje wrak ocalony z powodzi czy ruinę po przeróżnych przejściach to później nie ma co się dziwić, że wkłada więcej niż na niego wydał. Tani golf = jakaś ukryta wada. Po drugie nauczcie się normalnie eksploatować auto zwłaszcza...
~Michał
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Niestety tutaj jest słabo. Płaci się za znaczek VW. Golfy zawsze były najdroższymi autami w klasie. Jak ktoś szuka czegoś lepszego, bardziej zaawansowanego, szybszego to spokojnie w tych pieniądzach można kupić coś takiego. Ale jak chce się mieć pewność tanich części, serwisów na każdym rogu i pewności, że auto zawsze odpali i dowiezie nas do domu to Golf jest dobrym wyborem i warto za to zapłacić.
~Filip
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Gdyby nie własności silnika to bym powiedział, że drogo. Za dobrego golfa III trzeba dać 10 000zł wtedy wymieniamy oleje i materiały eksploatacyjne. Trzeba go zabezpieczyć antykorozyjnie, środki na bazie bitexu i "baranka" załatwiają całkowicie problem korozji - sól sypana na polskie drogi go wykańcza.
~Mariusz_wawa
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Golf bardzo drogi samochod... dalem prawie 20tys. Bo ma wszystko mial byc taki dobry. A teraz widze, sztywne auto dla sztywniakow lub szpanerow. Placi sie nie wiem za co bo wg mnie za pol ceny mozna kupic duzo lesze auto. Golf to przeceniona puszka po konserwach z duzo dawka galaretki
~gpbb
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
W dzisiejszych czasach ceny samochodów używanych, jak wszyscy wiedzą, znacznie spadły, a więc co za tym idzie ceny VW Golfów również. Teraz można kupić naprawdę solidny samochód, na wiele lat w bardzo przystępnej cenie! Gorąco polecam!
~therunner
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Nie jest tani. Za tą cenę można mieć nowsze wozy, ale jeśli chodzi o jakość to jest naprawdę wysoka. Mam opcję full ze skóami i domykaniem szyb i szyberdachu więc niczego mu nie brakuje
~Michal
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Auta z silnikiem AFN 110 KM TDI są najdroższe, ale to akurat jest uzasadnione osiągami i spalaniem ON. VW trzymaja ceny, ale ułatwieniem jest łatwość w odsprzedaży
~Szymon
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Drogie auto jak na te lata, ale za to silnik i wyposażenie o lepsze, trwalsze. Jakość materiałów dobra, jeśli kupi się bogatszą wersję. Nie narzekam.
~tomektz@tlen.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Duzo zaplacilem i duzo wlozylem ale tez duzo jezdze. Ciezko wrozyc jakby sie spisalo inne auto tych warunkach.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf III Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
~ja ;-)
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Golfy trzymają cenę, ale czy jest to uzasadniona tendencja? Nie sądzę... Mimo wszystko jest wart swej ceny, zwłaszcza z silnikiem TDI
Volkswagen Golf III Hatchback