Lista ocen Volkswagen Golf III Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1996-1997 (20) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 32 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Ogólnie słabo. Po 160tys musiałem wymienić skrzynię bo się kompletnie posypała. Biegi wchodzą czasem ze zgrzytem. Piątka za krótka. Mam wrażenie, że auto mogłoby pojechać szybciej, gdyby albo piątka była dłuższa albo był 6 bieg.
~FAN VW
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
problemy z wybierakiem,,warto mieć komplet kluczy w bagażniku i parę części linke cholowniczą i kable wysokiego napięcia,,nigdy nie wiadomo co padnie i łom też by się przydał
~przemo_tawski@yahoo.com
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Po 250 tkm ideal. Jezdzilem maluchem, peugotem 206, oplem zafira 2,2dti, citroenem saxo, nubira itp. Zadne z tych aut nie mialo nawet porownywalnie precyzyjnej skrzyni.
~ja ;-)
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Biegi wchodzą opornie, jak w sportowym bolidzie. Mi się nie podoba, sprzegłeo chodzi cięzko, ale po dłuższym użytkowaniu można się przyzwyczaić
~Filip
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Czasami haczy 1szy i 3ci bieg, poza tym ok Skrzynia biegów w 110 km jest taka sama jak w passacie (96-2000 roku)
~therunner@o2.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Ogólnie nie mam zastrzeżeń, fajne dosyć krótkie przełożenia, czasami jedynka na dwa razy sprzęgło ale pozostałe biegi bez problemu
~tomektz@tlen.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Biegi wchodzą nie do konca precyzyjnie czasem problemy z haczaca jedynka po wymianie sprzegla znacznie lepiej.
~gpbb
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Czasami zdarza się, że jest problem z wrzuceniem pierwszego lub wstecznego biegu. Ale nie zdarza się to często na szczęście.
~Piotrek 20 Jahre GTI TDI
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Skrzynia precyzyjna, choć warto jest skrócic lewarek o jakieś 5 cm bo fabrycznie jest ciut za wysyko.
~metanabol@tlen.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
calkiem przyejmnie pracuje....troche dlugie skoki dzwigni ale jest bardzo precyzyjna:)
Volkswagen Golf III Hatchback