Oceny Volkswagen Golf II

średnia ocena z 1170 ocen
88%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (288)

3,9
~Isopax
Hatchback 1.6 70KM 51kW
Zaskoczyło mnie to, że po takim przebiegu i tylu latach eksploatacji, silnik służy jeszcze tyle lat ;)
4,7
~CzauS
Hatchback 1.6 70KM 51kW
4,6
~Bercziko
Hatchback 1.3 KAT 60KM 44kW
Chętnie wchodzi na obroty, fajnie warczy, mało pali, przy hamowaniu silnikiem robi to dość intensywnie. Ogólnie rewelacja :)
4,1
~pawelbialczak
Hatchback 1.6 75KM 55kW
Niezawodny motor
3,5
~SpeedyGonzalez
Hatchback 1.8 90KM 66kW
Dość dynamiczny motor. osobiście liczyłem na coś słabszego ale 90KM daje po sobie znać nawet z instalacją LPG potrafi przy szybkim ruszeniu wbić w fotel ;) oczywiście pamiętajmy że te samochody mają już po ponad 20 lat tak więc szału się nimi robić już zbyt nie powinno, dla bezpieczeństwa własnego i innych.
4,7
~paffciu
Hatchback 1.6 D 54KM 40kW
myślałem że w 23letnim aucie co chwile coś będzie nawalało atu dosłownie nic!!(oby tak dalej)
4,3
~Jarneś
Hatchback 1.8 GTI 112KM 82kW
naprawdę dobry silnik i komputer pokładowy MFA - naprawdę fajna zabawka jak na takie stare auto
4,5
~Filip
Hatchback 1.6 TD 70KM 51kW
Silnik bardzo mało pali i jest przy tym bardzo dymnamiczny, miłe zaskoczenie również w portfelu w kosztach utrzymaina i napraw :)
4,5
~Filip
Hatchback 1.6 TD 70KM 51kW
Występują pęknięcia miedzyzaworowe w głowicy grubości włosa nie przeszkadzające w ekspolatacji.
4,4
~Piotr
Hatchback 1.3 55KM 40kW
Samochód jeździł i jeździł. A, prostota i dostępność do wszystkiego jest zaletą na plus