Lista ocen Volkswagen Golf I Hatchback (29) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 46 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Golfiarz
Hatchback 1.1 50KM 37kW
Musiałem wymienić skrzynię biegów ale nie wiem na ile była to wina auta a na ile mechaników, którzy wymieniali mi sprzęgło. Skrzynia zepsuła się zaraz po wymianie sprzęgła. Wymieniłem też parownik LPG ale straciłem tylko kaskę ponieważ naciągneli mnie na to mechanicy w NAGAZ-ie w Łodzi. A konieczna była tylko regulacja zapłonu. A NAGAZ w Łodzi odradzam teraz wszyskim.
~goblin
Hatchback 1.5 70KM 51kW
Jedynym elementem sprawiajacym wieksze problemy byl gaznik, jednak po profesjonalnej pelnej regeneracji dalsza ekspolatacja byla bezproblemowa. Poza tym nie bylo zadnych problemow. Silnik zawsze odpalal bez problemow nie kopcil, nie bral oleju, wszystko jak najbardziej wpozadku.
~Flyberry.pl
Hatchback 1.6 D 54KM 40kW
Jak dbasz tak masz:)Wystarczy regularnie kontrolowac i wymieniac części eksploatacyjne. Poza tym pewne częsci i tak kiedys muszą sie zepsuć. Mi osobiście nic poważnego nienawaliło. Najpoważniejsza usterka to zerwanie linki od gazu, ale i tak dalej jechał:)
~zajc
Hatchback 1.6 GTI 110KM 81kW
po ostrej jezdzie przez ponad 1 tydzien nic sie nie wydarzylo podczas spokojniejszej jazdy rozsypala sie tarcza sprzeglowa doslownie porozrywala sie tarcza wiec przez ponat rok jazdy (ostrej) nic sie nie stalo dziekoac trzeba bogu za takie auto jak vw golf I
~Adik
Hatchback 1.6 D 54KM 40kW
Swoje autko kupiłem z pękniętą głowicą, którą naprawiałem i miała pojeździć 10.000 km, a zrobiła bagatela 50.000 i gdybym nie wymyślił sobie remontu silnika, to jeździłbym na niej do dzisiaj.
~t-tas
Hatchback 1.6 GTI 110KM 81kW
mimo wieku samochodu można mu zaufać-zawsze informjuje o możliwości wystąpienia poważnych usterek zanim one nastąpią
~atamtari@wp.pl
Hatchback 1.6 GTI 110KM 81kW
elektryka, blacharka, układ chłodzenia, trudno sie dziwic w koncu dziadek i bez wiekszych remontów
~koneser
Hatchback 1.6 TD 70KM 51kW
nawet powazne ustarki nie potrafia go unieruchomic jest nie do zajechania
~adam-wyrwa@wp.pl
Hatchback 1.1 60KM 44kW
W sumie nic nie trzeba robić w wyjątkiem podstawowych napraw...
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf I Hatchback
~G40
Hatchback 1.1 60KM 44kW
hmmm przeguby plus lozyska....to normalne dla tego przebiegu.....i silnika:)
Volkswagen Golf I Hatchback