Lista ocen Volkswagen Golf Sportsvan Sportsvan Facelifting (9) - Karoseria

Na liście zabraknie 4 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marek
Sportsvan Facelifting 1.5 TSI ACT 130KM 96kW
- typowa bryła minivana z dużymi przeszklonymi powierzchniami. Sytuację ratują chromowane wstawki, 17-calowe felgi i ledowe oświetlenie, jest nawet niewielki spoiler. Od razu mówię, że 17” to jedyny sensowny wybór, na 16” samochód gubi proporcje i wygląda dziwnie, - rozstaw osi jest większy o ponad 5 cm od standardowego Golfa, dzięki temu w aucie jest ogrom miejsca, na upartego da się założyć nogę na nogę na tylnej kanapie. 3 osoby średniej...
~maciasty
Sportsvan Facelifting 1.0 TSI 115KM 85kW
Jak na razie nie mam na co narzekać, ale zauważyłem, że jeżeli jedziemy bardzo powoli (np. na jedynce) po dziurawych bezdrożach to zaczyna być słychać trzeszczenie uszczelek w drzwiach co świadczy ze karoseria jest poddawana mocnym naprężeniem. podczas normalnej jazdy tego nie uświadczymy.
~Piotr
Sportsvan Facelifting 1.5 TSI ACT 130KM 96kW
Wygląd kwestia gustu. Jak dla mnie to kryterium ma niewielkie znaczenie. Jeżeli chodzi o gabaryty to auto jest znakomite do manewrowania w warunkach miejskich. Jest dość zwarte o małym promieniu skrętu. Czujniki parkowania pozwalają wcisnąć się wszędzie tam gdzie to możliwe.
~Jarek
Sportsvan Facelifting 1.5 TSI ACT 150KM 110kW
Karoseria nie porywa, piękny nie jest, ale brzydki też nie. Wybór takiej wersji musi być świadomy - wyższa karoseria to więcej przestrzeni i wygodniejsza pozycja. Bagażnik całkiem spory.
~Lampo123
Sportsvan Facelifting 1.5 TSI ACT 150KM 110kW
Może nie szał ale mnie się podoba. Środek wygodny pojemny , praktyczny.
~Radek
Sportsvan Facelifting 1.5 TSI ACT 130KM 96kW
Na razie nic nie zauważyłem niepokojącego, zobaczymy jak będzie dalej.
~KS
Sportsvan Facelifting 1.5 TSI ACT 130KM 96kW
Nie jest najpiękniejszy, ale wg. mnie i tak ładniejszy niż normalny golf.
~RYCHO
STONOWANA JAG W GOFIE PO KILKU LATACH ZAWSZE ATRAKCYJNA