Lista ocen Volkswagen Caravelle T3 Transporter 1.6 D 50KM 37kW 1981-1990 (18) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Użytkownik T2 od 8 lat.
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
Ze względu na konstrukcję - silnik z tyłu - w szoferce jest bardzo cicho, praktycznie nie słychać silnika, no może pod większym obciążeniem gdy mu trzeba "depnąć". Scianę grodziową można dodatkowo obłożyc jakimś izolacyjnym tworzywem, tapicerka itp i robi się naprawdę miło( ja tak zrobiłem). Przy większych prędkościach 80-100 km/h zaczyna być słychać wiatr który może nieco męczyc.
~banan
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
Zastanawiam się nad kompletem słuchawek wygłuszających, które rozdawałbym pasażerom przed jazdą.... Powyżej 80km/h wibracje i wycie silnika staje się męczące. Najgorzej mają pasażerowie jadący na ostatniej kanapie...o jakiejkolwiek konwersacji zapomnij. Wypchałem boki wełną i położyłem 15cm materac na klapę silnika - trochę pomogło.
~Mocar Gdynia
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
Nie wiem jak wygladalo wygłuszenie tego auta jak było nowe bo ja go nie mam:-/ Z tym słabo tu jest w moim przypadku potrzeba inwestycja
~teczowe T2
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
jesli samemu nie wyciszysz, bedzie ciezko dogadac(uslyszec), co pasazer do ciebie mowi...
~camel
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
no nad wyciszeniem troszke trzeba popracowac ale jestem w trakcie, ogolnie nie jest zle
~T-2 140km/h
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
Wyciszenie prędkośc najlepsza to 90km/h przy 80km/h tłumik brzęczny a przy 140km/h zbyt głośna praca silnika
~zubrzyk
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
jak sie wyłoży mata drzwi i wstawi nowe uszczelki plus dobry sprzet grajacy to niejest źle :>
~gogo
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
niestety wyciszenie nie jest doskonałe, ppo moich modyfikacjach trochę się poprawiło
~saper
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
kiepsko, na tylnim siedzeniu przeszkadza warkot silnika, wszechobecny szum
~gogo
Transporter 1.6 D 50KM 37kW
Po ingerencji własnej dobrze. Trochę wełny w boczki i na klape silnika.
Volkswagen Caravelle T3 Transporter