Lista ocen Toyota Yaris II Hatchback 5d (199) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 124 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Nie-kupuj-yaris
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Spalanie jest bardzo dobre jak na możliwośći silnika, choć gdy się je wykorzysta osiągnięcie wartości podanych przez producenta jest wręcz niemożliwe. Przeglądy są drogie i bardzo częste (co 15tyś. km)
~lukaszenko
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Jezeli chodzi o ceny w asc to nie nazekałem bo mam kolege i rabaty50%.a spalanie to bardzo smieszne max co spaliło to 6.5 ale cały czas noga w gazie.uwazac tylko trzeba na czujniki abs bo się psują.
~bagnino
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
mile zaskoczenie, co prawda auto od pewnej predkosci juz za bardzo nie jedzie i w trasie nalezy manewry wyprzedzania przemyslec aleeee.. pali naprawde malo - zaznaczam, ze jedzilem przepisowo
~Zenon
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Silnik 100 KM spala przy mieszanej jeździe (miasto/trasa)średnio 6 litrów/100km. To przeciętny wynik w tej klasie samochodów. Między bajki trzeba włożyć zapewnienia producenta, że może być mniejsze.
~z.gede@wp.pl
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Wyjątkowa oszczędność paliwa,zużywa zaledwie 4,5l na 100km zapewniając przebieg ponad 930 km na jednym baku.To cytat z folderu Tototy.Mnie udaje się przejechać max.700 km.A chciałbym te 930 km.
~Johny
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
No cóż silnik jest ekonomiczny na jednym baku można spokojnie przejechać 800 km. (pozamiastem). A bak ma pojemność 42 litry Przy spokojnej jezdzie mozna zejsc ponizej 4 litrów na 100 km.
~anty-ANTYKUDŁATY
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Jak ktoś potrafi się pohamować to ze spalaniem zejdzie poniżej 5/100, jeśli nie (tak jak ja), to wyciskając ile fabryka dała spalanie na krótkich trasach utrzymywać się będzie w granicach 5,5- 6,2/100.
~rupaki@op.pl
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Zużycie paliwa w miejskiej jeździe - ok 7 l (przy klimatyzacji), więc do zniesienia, ale ceny serwisu - duże (lusterko boczne 210 PLN), ale jak kogoś stać na ten samochód to go stać na utrzymanie...
~Patryk-Z-Toyoty
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Wysokie ceny części, oraz niektóre zastosowanie np. (świec irydowych) podnoszą koszty eksploatacji. Jednak wysoki poziom bezawaryjności i umiarkowany apetyt na paliwo rekompensują to.
~Inżynier Jaskiniowy
Hatchback 5d 1.3 i VVT-i 86KM 63kW
Jeśli wierzyć wskazaniom licznika yaris pali przeciętnie 6.5 litra na setkę (przy częstej jeździe miejskiej, tak pół na pół). Jak dla mnie to jest wynik znakomity.
Toyota Yaris II Hatchback 5d