Lista ocen Toyota Yaris II Hatchback 5d (206) - Silnik

Na liście zabraknie 117 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~MYCEK
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Ale pierdzielicie na tym forum!!! Yariska to numer 1 wśród przedstawicieli handlowych i tylko oni wiedzą ile te auta potrafią wytrzymać :-) Wygodne jak na swój segment autko zarówno w trasę jak i po mieście. W mieście spod świateł rwie ostro, bo jest lekki a w sobie ma miniaturowy silniczek 1.0 który poskładały małe japońskie rączki.A to wszystko po to by zostawić karoserię na wnętrze :D do środka wchodzi aż 5 osób !! i normalnie oddychają....
~tomasz
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Od nowości coś chrobotało, im większy przebieg tym głośniejszy, tym bardziej ten przebieg czuć. Po 240tys padła turbina, wtryski, jakiś egr wcześniej, sprzęgło toyota oceniła naprawę na 12-14tys zł To jest tak do tych prawie 250tys spokój ale teraz... duże koszty i niepewność jak to dalej będzie jeździć. Ktoś powie używane ze szrotu tańsze otóż niewiele i moim zdaniem nie warto bo w ASO mam gwarancje od 1 roku do 2 lat na to co zrobią u...
~grzes
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
cichy, jak był nowy byłem pod wrażeniem, później głośniejszy auto nie katowane jeżdżone delikatnie ale i na trasie do niemiec spokojnie rozpedzane do 160km/h czy nawet do 180km/h i co? przed sprzedażą głośniejsze, zaczeło kopcić a olej był lany z najwyższej półki, paliwo tylko shell vpower i statoil, mam mieszane odczucia co do tego samochodu sprawiał wrażenie pewnego ale obawy rosły z każdym km. Od poczatku bral olej i to nawet do 1litra...
~ouragan
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Aby każdy taki był. Spalanie maganiskie, przyspieszenie 2000-3000 tyś obrotów i idzie jak dzik w żołędzie (mocy wystarczająco za to ponad 200 niuta momentu z niskich obrotów przy masie yarisa czyni z niego niezłego wymiatacza). Można zrobić małego diesla z niskim spalaniem, mocą, trwałością o brakiem komplkacji? Jak najbardziej! Przy laniu diesla premium dodatkowe bonusy w postaci niższego spalania i braku chmurki z tyłu.
~Leszek
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Silnik 1.0 tylko dla cierpliwych. Jak sie mocno wciska gaz to mozna ruszyc razem z innymi spod swiatel. Wyprzedzenie innego samochodu to niemal wyczyn. Spalanie na autostradzie przy sredniej predk 110-115 km ok 5,1 l. W miescie jest dobrze pod warunkiem ze silnik nie stygnie, tj do 6 l. Ostatnio jezdze po miescie na krotkich dystansach i mam wrazenie ze pali duzo wiecej. Nie sa to dane producenta, ani wskazan komputera.
~brera
Hatchback 5d 1.4 D-4D 90KM 66kW
Do kultury pracy trzeba się przyzwyczaić. Jest oczywiście cichy, ale mi do gustu przypada bardziej TDI. Może to głupie ale tak jest. Silnik dynamiczny, najlepiej sprawdza się w trasie. Przyśpiesza najfajniej w przedziale 90-150 km/h. W mieście trzeba powachlować szybko biegami. Turbodziura do 1800 obrotów, więc spod świateł rozpędzanie wolniejsze od innych pojazdów, chyba że wystartujecie z wysokich obrotów.
~Krzysztof Jerzyna
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
Silnik, przydałby się większy. W moim egzemplarzu na biegu jałowym przy obrotach 0.8tyś pojawiają się straszne drgania, których serwis toyoty nie potrafi usunąć. Przy włączonej klimatyzacji sytuacja się pogarsza. Silnik raczej nie daje żadnej satysfakcji z jazdy. Krótko mówiąc muł. Niezawodny to fakt. Zero problemów jak narazie (za wyjątkiem tych drgań), ale moze to przez te 3 cylindy kultura pracy pozostawia wiele do zyczenia.
~maciej
Hatchback 5d 1.0 VVT-i 69KM 51kW
przy włączonym radiu wogóle nie słyszę silnika (czasami łapię się na tym, że na światłach sprawdzam obroty - czy przypadkiem nie zgasł...taki nawyk wcześniejszego posiadacza samochodu marki fiat ;-). Elastyczność jak dla mnie w zupełności wystarczająca do jazdy w mieście i poza nim. Z tym, że jestem osobnikiem przestrzegającym przepisów drogowych, więc po zwykłych drogach (poza miastem) jadę nie więcej niż 100km/h.
~optymix@op.pl
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Silnik bez zarzutu - pracuje tak jak powinien silnik o tej pojemności. Oczywiście nie ma co liczyć na przyjemny warkot silników 2-litrowych, przy wyższych obrotach nieco bzyczy, ale generalnie jest i tak super cichy. O awaryjności nie wypowiadam się bo zbyt mały przebieg - ale chcę zdementować wszelkie wpisy o głośnej pracy - bo to jest bzdura, polecam jazdę testową by się przekonać
~doświadczony
Hatchback 5d 1.33 Dual VVT-i 101KM 74kW
Najwięszym atutem nowego modelu Yarisa jest 4 cylindrowy silnik o mocy 100 KM. Silniki 3 cylindrowe niestety się nie sprawdziły. Były zbyt słabe i zbyt głośne. Ten 100 konny zasługuje na najwyższe oceny; jest nie tylko stosunkowo mocny, ale też bardzo elastyczny i cichy. Zaznaczyć trzeba, że jest to silnik nie wymagający wysokich obrotów a przez to bardzo oszczędny.
Toyota Yaris II Hatchback 5d