Lista ocen Toyota Verso Minivan Facelifting (23) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 18 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
Minivan Facelifting 2.0 D-4D 124KM 91kW
Kiepsko :( , w wielu tańszych samochodach i "gorszych" markach mamy nawiewy na tył w konsoli centralnej albo bocznych słupkach a tu MAMY 3 rzędy foteli i nawiewy tylko z przodu :(( aż się płakać chce (ale o tym wiedziałem kupując, cóż zrobić nawet top wypas nie daje nawiewów na tył, tu nie było więc wyboru). W środku duży samochód brak dodatkowych nawiewów sprawia że klima wieje miejscowo (łokcie albo stopy tym z przodu odpadają) a słońce...
~saasiek
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
w moim rozumieniu to najsłabszy punkt tego samochodu, ani wentylacja ani ogrzewanie nie jest dobrze zrobione, długi okres oczekiwania w poranku na przymrożoną dużą przednią szybę(jak ktoś nie posiada garażu), często zaparowana przednia szyba mocno przeszkadza, przez co jeżdżę na ciągle zamkniętym obiegu(smród z domowych kominów) z włączoną klimatyzacją - spalanie większe, ale za to płuca wolne od zanieczyszczeń, choć i tak co nieco wedrze...
Minivan Facelifting 2.0 D-4D 124KM 91kW
przód OK (nauczyłem się włączać dual i inną temperaturę dla siebie a inną dla II strefy - dzięki temu jak jadę sam nie odmrażam sobie kostek a temperaturę w kabinie mam jaką chcę) ale 2 i 3 rząd foteli … z braku dodatkowych nawiewów kiepsko :( u konkurencji bywa lepiej
~Paweł
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Jeździłem autami w których samochód nagrzewał się szybciej zimą. W lecie klimatyzacja daje radę ale przeszkadza nawracający dość często zapach kurzu z klimatyzacji. Auto mam dwa lata a już trzeci raz będę jechał do ASO w celu przeczyszczenia klimatyzacji.
~Sławek
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Ogólnie działa dobrze, jednak w czasie dużych opadów deszczu ja mam problemy z parująca przednią szyba. Nie jest to jakiś duży problem ale niektórzy mogą się tym zirytować. Klimatyzacja działa rewelacyjnie chłodzi aż miło.
~Krzysztof
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Klima auto dwustrefowa działa bardzo dobrze w całym wnętrzu. Wentylatory cichutki, sterowanie łatwe. Odraszanie przedniej szyby super szybkie i skuteczne
~DonMinik
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Asymetryczny uklad wlotow w desce wyglada smiesznie. Wylot po prawiej od kierownicy ciezko ustawic zeby nie dmuchal na reke.
~Kris
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Klimatyzacja i ogrzewanie działają szybko i sprawnie a po dołożeniu ogrzewania postojowego to jest bajka!
Minivan Facelifting 2.0 D-4D 124KM 91kW
Jak pisałem - przydałyby się nawiewy w bocznych słupkach albo w konsoli środkowej na 2 i 3 rząd siedzeń
Dziennik kosztów dla Toyota Verso Minivan Facelifting
6,6
7,7
~trevor
Minivan Facelifting 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Klima wydajna, ogrzewanie zimą naprawdę daje radę, już po przejechaniu 500m leci ciepłe powietrze.
Toyota Verso Minivan Facelifting