Lista ocen Toyota Highlander III 2.5 248KM 182kW od 2020 (17) - Silnik

Na liście zabraknie 4 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marek
SUV Hybrid 2.5 248KM 182kW
Nie jestem Kubicą, ale silnik nie radzi sobie z masą pojazdu i jest za słaby. Auto waży 2 tony, a jak jadę z całą rodziną i załadowany bagaże... jest słabo. Na autostradzie jak nie ma potrzeby wyprzedać jest - powiedzmy - nieźle. Ale w górach, na dwukierunkowych drogach wyprzedzanie jest KOSZMAREM!!! Radzę dobrze obliczać czas potrzebny do wyprzedzania, raz się pomyliłem i było nie bezpiecznie. Podkreślam, jeżdżę bardzo ostrożnie - 700 tys km...
~K.Truchlewski
SUV Hybrid 2.5 248KM 182kW
Dużo pozytywów. Jak na 4 cylindrowy odkurzacz całkiem miły dźwięk, brzmi jak dość solidny silnik i do tego dobrze odizolowany akustycznie. Układ hybrydowy dobrze działa, jazda po mieście to przyjemność. Dynamika zaś jak na 250 koni jest w pełni akceptowalna, lecz bez szału, w fotel raczej nie wciska, ale do spokojnej jazdy w zupełności wystarczający układ napędowy.
~Andrzej
SUV Hybrid 2.5 248KM 182kW
Jest dobrze. Auto waży ponad dwie tony, ale jeździ żwawo. Mierzony czas przyśpieszenia (lato, temp ok plus 23 C) to 8,1 s/100 km. czyli odrobinę lepiej niż dane fabryczne. Silnik mógłby być odrobinę mocniejszy, ale w zasadzie wyrosłem już z bardzo dynamicznej jazy. Wolę komfort i bezpieczeństwo.
~Ja :)
SUV Hybrid 2.5 248KM 182kW
Dla mnie przydałoby się z 100 KM więcej, ale jest przyzwoicie. Praca układu benz+2 silniki elektr jest wzorowa. Zużycie paliwa bdb.
SUV Hybrid 2.5 248KM 182kW
Kończąc 40 zmieniłem styl jazdy. Moc i dynamika jest wystarczająca.
~Adam Szewczyk
Dynamiczny nie ma problemów z wyprzedzaniem i przyspieszaniem