Lista ocen Toyota Corolla VIII Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW 1997-2002 (123) - Widoczność

Na liście zabraknie 152 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Margita
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Przez tylną szybę faktycznie niewiele widac, ale to kwestia przyzwyczajenia. Z przodu bardzo dobrze, natomiast z boku widocznośc się pogarsza w momencie, kiedy siedzi koło mnie pasażer, zdarzyło mi się, że naprawdę nic nie widziałam i było niebezpiecznie. Moze to kwestia ustawienia fotela pasażera - nie wiem, ale faktem jest, że muszę wtedy dodatkowo wytężac wzrok czy raczej się porządnie wychylac lub nawet prosic o pomoc siedzącą koło mnie...
~motodd
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Duże boczne szyby i przednia szyba zapewnia niezłą widoczność. Miałem okazję jechać np A6 i muszę powiedzieć, że tam jest tragedia. Zza kierownicy nie widoać nic, a i światła w corolli są bardzo dobre. Wiadomo, ksenony były by lepsze, jednak okrągłe światło spisuję sie baaardzo dobrze. W połączeniu z lepszymi żarówkami nie ma się do czego przyczepić. No moze jedynie do wysuwających sie uszczelek przednich reflektorów.
~snork@wp.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Widoczność ok. Brak grubych słupków ograniczających widoczność. Lusterko wsteczne mocniej przybliża (powiększa) obraz niż lusterka boczne ale można się do tego przyzwyczaić i nie przeszkadza to w jeździe. W ogóle widoczność w lusterkach bardzo dobra. Nie zdarzyło mi się zajechać komuś drogę przy zmianie pasa.
~Paweł Pietraszek
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
No, te słynne szerokie wsporniki z tyłu dachu sa na prawdę słynne z ograniczenia widoczności do tyłu, poza tym szyba tylna jest dość wysoko, więc widoczność jest średnia. Widoczność do przodu i na boki bardzo dobra. :D Widziałem Liftbacka z hakiem i przyczepką - to dowód na to, że jednak nie jest najgorzej.
~Dominik
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Dobra widoczność w każdym kierunku. Samochód bardzo łatwo można wyczuć przy parkowaniu. Ale... zależy kto nim jedzie. Niskie osoby troszkę mają utrudnione życie, ale to chyba w większości aut. Plusem jest to, że można podnieść sobie część pod "pupą"
~Potforol
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Całkiem niezła, szczególnie przy wersji nadwozia liftback. Dosyć duże szyby i słupki umiejscowione tak, aby umożliwić dobrą widoczność. Niestety minus za lusterka, które do jazdy wystarczają, jednak można mieć trudności w manewrowaniu.
~JS
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Z przodu i boku widoczność dobra, chociaż dwukrotnie nie spostrzegłem innych pojazdów znajdujących się w tzw. "martwym punkcie" słupków przednich - dla mnie zbyt szerokich. Z tyłu należy parkować na wyczucie ale to z uwagi typ nadwozia.
~Ćwierćwieczny
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Bardzo dobre przednie lusterko, często zastępuje boczne w których nie zawsze da się wszystko uchwycić. Z szybami ok, no może tylna czasem nieco zawęża pole widzenia przy cofaniu ale nie jest to jakaś udręka, kwestia wyczucia auta.
~machu84
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Bardzo dobra widoczność we wszystkich kierunkach(może dzięki mojej wysokości 185cm). Problemem są tylne zagłówki które zasłaniają widoczność podczas cofania, ale albo bezpieczeństwo pasażerów z tyłu albo widzoczność :)
~pszemek40@poczta.onet.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Ciężko mi powiedzieć bo nie mam żadnych odczuć na ten temat, więc musi być conajmniej dobrze. Fajne lusterka, duża tylna szyba, przód też OK. To wersja 3-drzwiowa i manewry nią są najłatwiejsze ze wszystkich aut którymi jeździłem.
Toyota Corolla VIII Hatchback