Lista ocen Toyota Corolla VIII Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW 1997-2002 (110) - Ergonomia

Na liście zabraknie 165 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~machu84
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Wszystko jest pod ręką, wczęsniej jeździłem też japońskim samochodem i wsiadając pierwszy raz do Toyoty wiedziałem gdzie co jest. Maknamentem może być radio (wyświetlacz) umieszczony za wysoko a nie pod ręką ( nad lewarkiem skrzyni biegów). Z drugiej strony radio nie pełni tylko funkcji rozrywkowych ale posiada też komputer, więc powinno być w zasięgu wzroku.
~Potforol
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Wszystko proste i bez fajerwerków. Nie ma zbyt elementów które w czymś przeszkadzają lub drażnią. Minus jedynie za umiejscowienie uchwytu na kubki. Utrudnia dostęp do szufladki i gniazda zapalniczki jeśli np. chcemy podłączyć do niego jakieś urządzenie. Ogromny plus za bagażnik. Duży, wymiarowy i w liftbacku ze świetnym dostępem do niego.
~Zbyszek
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Wszystko na swoim miejscu i pod ręką. Dużym atutem Toyoty jest to, że wszystkie (nawet najbardziej ubogie wersje) mają dociągniętą wszędzie elektrykę. Przykład - miałem manualne lusterka, kupiłem w necie tanio lusterka elektryczne, kostkę ze sterowaniem i podpiąłem tylko w fabryczne kable - efekt - elektryczne i ogrzewane lusterka.
~motodd
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
TOYOTA = lider w ergonomii. W samochodzie jest wszystko co potrzebne do przemieszczania się w jako takim komforcie. Może to za duże słowo, ale na pewno toyota nie nudzi jakoś. Czasem myślę, że przydało by się kilka przycisków więcej, ale to nie ta klasa samochodu i nie te pieniądze. Więc czego tutaj więcej chcieć.
~Tomek
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Fotele teraz już wysiedziane ale na początku pamiętam, że 6m-cy przyzwyczajałem się do nich może dlatego że to Terra -czyli bieda. Wszystko pod ręką, Wersja liftback równie pojemna jak kombi ale dużo ładniejsza. Zdarzało się , że przewoziłem rower koła 28" po złożeniu tylnych siedzeń
~Paweł Pietraszek
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Wszystko we właściwym miejscu, przełączniki umieszczone "pod ręką". Obsługa intuicyjna. Schowek od strony pasażera ogromny, w podłokietniku mógłby być głębszy bo litrowa butelka z Colą nie chce się cała schować. (Muszę dokupić siatki lub paski elastyczne do bagażnika bo wszystko w nim lata)
~mr10@tlen.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Patrząc po wnętrzach innych aut mam wrażenie że żadne inne nie przypasowałoby mi tak bardzo mimo że projekt ma 10 lat. Moja Toyota ma czarno-beżową kolorystykę wnętrza. Specjalnie po nią pojechałem 400 km :) Wersję z szarą kolorystyką zdecydowanie mniej mi się podobają ale jakość materiałów doskonała.
~Wotan91
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Hatchback, który w bagażniku posiada butle LPG z pewnością nie na leży do najpojemniejszych samochodów na świecie. Często z żoną wozimy psy w aucie lub też jeżdżę z moim zespołem na koncerty. Szału i wygody nie ma, ale zmieścić się zawsze zmieścimy.
~pukkinen@vp.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Samochód posiada najbardziej funkjonalne wnętrze jakie widziałem. Bardzo dużo schowków, w tym wysuwany na napoje z podstawką, podłokietnik i schowek w jednym, wszystko jest na swoim miejscu, aczkolwiek dominuje prostota jak to japończyk.
Dziennik kosztów dla Toyota Corolla VIII Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
8,0
8,6
~Adam98
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Wszystko pod ręką, przemyślane, bezproblemowe i solidnie wykonane. Tylko klapka schowka pod radiem to plastikowa tandeta - ułamał się zawias. Bardzo naturalne ułożenie pedałów, wygodnie wpina się międzygazy czy hamuje lewą nogą ;)
Toyota Corolla VIII Hatchback