Lista ocen Toyota Corolla VII Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW 1991-1995 (19) - Ergonomia

Na liście zabraknie 32 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~TG_1993
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Siedzi się nisko i wygodnie. Fotele z możliwością dobrej regulacji manualnej. Miejsce na kubek. Parę fajnych schowków oprócz tego koło pasażera. Minusem może być brak elektrycznych szyb (przynajmniej w mojej wersji wyposażenia). Na panelu wszystko pod ręką. Niestety nawet jeżeli nie siedzi się bardzo z przodu to i tak trzeba się odwrócić żeby dosięgnąć pasów. Mówi mi to każda osoba wsiadająca do toyotki.
~eosrulez
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
W aucie wszystko jest rozmieszczone doskonale, nie ma problemów z dojściem do większości elementów z miejsca kierowcy jak i pasażera. Materiały złej jakości nie są, fotele wygodne, wszystko na swoim miejscu i łatwe w obsłudze. Bagażnik wystarczy nawet dla paru osób, a po złożeniu kanapy o wiele więcej przewieziemy.
~Castillon
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Wzorowa! W starym stylu, ale jeśli ktoś nawet niechętny uczy się obsługi w czasie krótszym, niż 5 sekund, to jest chyba dobrze? W moim modelu brakuje uchwytów na napoje. Wiem, czepiam się, to lata produkcji bez takich wodotrysków...
~WiCEK.
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Jak na samochód wyprodukowany w kraju kwitnącej wiśni. Wszystko na swoim miejscu. Materiały , może i twarde ale dobrze spasowane, nic nie skrzypi.Nawet po 155 kkm wszystko w dobrym stanie.
~mr.buttheads@wp.pl
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
no w tej kwestii od 1992 nastąpiły wielkie zmiany standardów ale to auto spokojnie może konkurować z współczesnymi autami tej klasy i wypadać przy nich na 4 co często pozytywnie zadziwia moich kolegów
~nosis
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
wszystko w zasięgu ręki bez wynalazków w stylu jak otworzyć bagażnik. Klopot z awaryjnym otwarciem auta jeśli kluczycki zostana w środku ;) Namęczył się gość przy tym troche ale udało sie.
~Zbyszek
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Wszystko na swoim miejscu i tam gdzie się tego mozna spodziewać. W wersji 3D szerokie drzwi bardzo utrudniają życie na ciasnych parkingach - nie polecam jej.
~erokat
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Ja posiadam całkowiecie \"gołą\" wersję więc za bardzo nie muszę niczego szukać. Te przełączniki od nawiewów są trochę staroświeckie.
~grzegorz
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
Przy moim wzroscie ( 178 cm ) fotel kierowcy za mało przeuwa się w tył.przydalo by się o 5 cm wiecej
~Marek
Hatchback 1.4 16V XLi 88KM 65kW
obsługa intuicyjna, wszystko na swoim miejscu jak na japończyka przystało :)
Toyota Corolla VII Hatchback