Lista ocen Toyota Corolla VI Hatchback (39) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 47 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~piwa2
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
Dobrze, w ciągu roku (i 12 tyś km): tłumik 2x (raz trafiłem rurą wydechową w krawężnik parkując tyłem,na to trzeba uważać: Toyota ma niskie zawieszenie, a tłumik wisi jeszcze bliżej ziemi, szkoda, iż nie jest wstawiony bardziej w podwozie). wymiana linki hamulca ręcznego: ok 150-200 zł, czyszczenie stacyjki i dorobienie kluczyka (stary się wyrobił) 100 zł, zużywa oleju więcej niż przeciętnie.
~Mate
Hatchback 1.6 90KM 66kW
AUTO NIGDY MNIE NIE ZAWIODŁO !!! przejechałem nią, wcześniej do spółki z ojcem, ponad 150 tyś km i nigdy nie było wpadki! Miałem przygodę na trasie- zimą na koleinach w dużym śniegu przetarł mi się kabel instalacji lpg płynący pod podwoziem w wyniku czego instalacja gazowa przestała działać. Auto śmiga zarówno na gazie(instalacja lovato) jak i na benzynie
~pawel.wiacek@bauholding.pl
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
Niezawodność to główna cecha Toyot, która już od wielu lat plasuje tego producenta na pierwszych miejscach w raportach TUV obok Porscha i Mercedesa. Naprawiałem silniczek centralnego zamka w drzwiach, nieodbijał kierunkowskaz w lewo, słabo zamocowane końcówki cięgien regulacji nawiewu, poza tym niepamiętam żeby coś się działo.
~Paweł
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
Z dwudziestoletnim samochodem przy przejeżdżaniu 15-20 tys km rocznie nie zdarzyła mi się żadna, nawet drobna usterka. Miałem kłopot, bo podczas przeglądu postanowiono wymienić uszczelkę pod sondą lambda. Śruby były udarowo wybijane, no i przez to sonda \"padła\". Wstawiono jakiś zamiennik i już wszystko OK.
~asdlik@wp.pl
Hatchback 1.3 75KM 55kW
ideał. nic się na psuję, bo niema co się psuć. stara szkoła budowania aut które muszą wytrzymać wszystko przez wiele lat.jedyny problem to rdza zaczyna żreć auto. chociaż z drugiej strony kiedy rdza \"zaczyna\" w 20-sto letnim aucie to chyba jest nieźle.
~ryh2000@go2.pl
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
jesli coś trzeba robic w tym aucie to z reguły drobnostki typu ogrzewanie tylnej szyby, podswietlenie zegarów. Ponadto zawieszenie nie jest zbyt trwałe. No i jeszcze kwestia korozji w tych mniej zadbanych autach ale to chyba dotyczy wsyzstkich
~syrop20
Hatchback 1.3 75KM 55kW
to chyba jedyny mankament. nie pali się lampka w bagażniku i nikt nie wie dlaczego, zamek od klapy bagażnika też nie chce zadziałac...regularnie wypadający kabel z drugiej świecy zapłonowej i przerywające radio. reszta bez zarzutów;)
~Łukasz
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
Zacinał się podnośnik prawej przedniej szyby, zacinał się szyberdach (również w prądzie), zgineły długie, ale naprawiłem i raz mi wysiadł główny bezpiecznik. Jak na 2,5 roku eksploatacji to uważam, że da rade przeżyć
~rydzoslaw
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
ten samochód nie lubi sprawiać kłopotu, chyba że musi bo właściciel o niego nie dba, mimo, że jest stary cała elektryka działa

Usterki Toyota Corolla VI

Liczba wpisów: 5

Toyota Corolla VI – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Irek
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
wierzyć się nie chce(odpukać) to jest po prostu poezja...oprócz zepsutego zamka na klapie bagażnika nic się nie psuje
Toyota Corolla VI Hatchback