Lista ocen Toyota Corolla Verso E120 (89) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 158 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysiek
Verso 2.2 D-4D 136KM 100kW
Po przejechaniu około 1500 km zaczęły sieproblemy z silnikiem. Odczuwalny był spadek mocy. Przy 3400 zaświeciła sie kontrolka silnika i samochó został scholowany do ASO. Przy okazji uszkodzono mi 2 aluminiowe felgi, które wymieniono mi na nowe dopiero po 2 miesiacach walki z Toyota Motor Poland. Spadek mocy odczuwalny przez cały czas, liczne wizyty w serwisie nic nie dawały - Panowie wmawiali mi, że jest OK. Przeieg 7000 km kolejna awaria...
~arekab
Verso 1.6 i 110KM 81kW
HORROR I TRAGEDIA!!! PO KOLEI AUTO KUPIŁEM Z AUTENTYCZNYM PRZEBIEGIEM 145 TYS. 155 TYS. - WYCIEK Z CHŁODNICY, ŻADNA KONTROLKA NIE SYGNALIZUJE ZBYT MAŁEJ ILOŚCI PŁYNU CHŁODNICZEGO - DO NAPRAWY USZCZELKA POD GŁOWICĄ. 170 TYS - URWANA PÓŁOŚ NAPĘDOWA - NA PARKINGU - WYMIANA UŻYWANEJ PÓŁOSI, CENA NOWEJ ZABIJA, ZAMIENNIKÓW BRAK. 180 TYS - PADA SKRZYNIA, WYMIANA NA UŻYWANĄ. UWAGA BRAK JAKICHKOLWIEK ZAMIENNIKÓW DO TEGO AUTA, MAŁO CZĘŚCI UŻYWANYCH A...
~szczerty
Verso 1.6 i 110KM 81kW
Dużo powiedzieć nie mogę,ale po przejechaniu kilkunastu tysięcy km żadnych problemów. Jedynie kilka razy musiałem mocniej wdusić wsteczny-częsta przypadłość to łożyska skrzyni biegów-jedyna poważniejsza wada tego samochodu, ale nie mam nawet zamiaru teraz tego robić,bo wiem,że jeszcze przejadę z tym wiele dziesiątków tysięcy kilometrów
~gwito
Verso 2.0 D-4D 116KM 85kW
Brak ale to dlatego ze po zakupie przy 220 00 km zainwestowalem w auto prawie 5 tys pln wymieniajac wszystko co moglo by sie popsuc: hamulce (tarcze i klocki), opony, rozrzad, sprzeglo oraz robiac kompletna konserwacje podwozia. Przejechalem juz 10 000 km bez problemow. Bez wiekszych awarii przez 17 lat i 260 000 km
~Rozczarowany
Verso 1.8 VVT-i 130KM 96kW
Początek zimy: Padnięty akumulator i spóźnienie do pracy, tydzień później ukręcona półoś i nie dojechał do domu, podczas postoju w naprawie przestało grać radio a wspomaganie kierownicy pracuje głośniej. A jak traktować b.b.b.wysokie zużycie oleju? Nie wiem gdzie wpisać korozje podwozia a tu jest spora.
~aazz@smp.gda.pl
Verso 2.0 D-4D 116KM 85kW
4 wtryskiwacze - porażka, również finansowa kpl łożysk w skrzyni biegów Oraz jednego razu na autostradzie przytarła się sprężarka od klimy w taki sposób że zatrzymała pasek klinowy i nie miałem a) klimy, b) wsmomagania kier. Ale na szczęscie serwis w Katowicach był blisko.
~nzoz@post.pl
Verso 2.2 D-4D 136KM 100kW
Po 150 000 km, padły 2 wtryskiwacze (ewidentnie po tankowaniu marnego paliwa na stacji ORLEN w pobliżu Karlina (zachodniopomorskie). Wymieniono wszystkie - serwis w Pile jak zwykle na medal i z dużą ulgą dla stałych klientów).
~wzielinski
Verso 1.8 VVT-i 130KM 96kW
Brak poważnych usterek. Niestety tak jak pisałem skrzynia biegów nie działa optymalnie. Pytałem w serwisie i zniechęcają do naprawy, bo powiedzieli, że po kalibracji może w ogóle przestać działać.
~rafikx
Verso 2.2 D-4D 177KM 130kW
Awaria układu wtryskowego. Awaria sprężąrki klimatyzacji. Awaria skrzyni biegów. Awaria sprzęgła. Awaria zbiornika paliwa. Awaria filtra DPF. Czy to mało czy wiele, pozostawiam odpowioedź otwartą.
~LORD_WOJT
Verso 1.6 i 110KM 81kW
Nic się nie dzieje. Po 165000 km silnik czysty, osprzęt bez zarzutu. Zawieszenie na ścieżce testowej w bardzo dobrym stanie. Elektryka i elektronika auta działa bez problemu. Super udane auto.