Lista ocen Toyota Carina V Hatchback (76) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 125 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Karaś_2308
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Miałem pewien moment, gdzie wyskoczyła mi kontrolka małej ilości oleju, po rozebraniu wielu plastików przy silniku, okazało się że zgrębiała uszczelka przy pompie oleju i przepuszczała olej w dużej ilości. Jedna, jedyna sytuacja gdzie auto się zatrzymało, to sytuacja, gdzie samo z siebie mocowanie alternatora się poluzowało, co skutkowało opadnięciem alternatora i spadnięciem paska z alternatora. Całość udało się naprawić w 15 minut i można...
~misiabp@poczta.fm
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
musiałem wymienić pierscienie i panewki bo brała olej ok. 1l na 1000 to chyba sporo i po remoncie obroty silnika jak się nagrzeje i jade niechcą spaść poniżej 1000 obr. a jak chwile postoi nagrzany ok 1min to spadają na 800 co może nie grać
~kalisus
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Z powazniejszych usterek w ciągu 5 lat uzytkowania pojazdu zaliczylem zdarzenie drogowe (niezalezne od stanu technicznego pojazdu)i spiecie komputera sterujacego praca silnika (koszt kupna na rynku wtornym 130zl).
~PLN
Hatchback 2.0 TD 83KM 61kW
Jakiś czas temu padła turbina, wtedy to był jeszcze samochód ojca i nie wiem jaki był koszt regeneracji. Zepsuta klimatyzacja. Po deszczu podłoga z tyłu za fotelem pasażera jest mokra
~Jasiu, wielki fan Toyoty.
Hatchback 1.8 i 16V 107KM 79kW
Zepsuła się sonda lambda co jest typową usterką tego akurat modelu. Na polskich drogach jeszcze końcówki stabilizatorów siadają ale przy moim przebiegu brak poważniejszych usterek przez cały okres użytkowania.
~młody
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Nic się nie psuje (to nie auta europejskie) chociaż Mercedes i BMW chyba też sie nieźle plasuje.Pomijam Audi, które jest przereklamowane i za drogie-oprócz starych roczników,naprawde dobrych.
~martin123
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Brak poważnych usterek, trudno cokolwiek powiedzieć że ten model tak ma, może słabe hamulce podatne na wykrzywienia tarcze, kilkukrotnie wymieniane i przetaczane.
~Toyociaż
Hatchback 2.0 D 73KM 54kW
po 250 000 km wymiana amorów z przodu oraz regulacja zaworów i uszczelnienie klimy oraz rdza (ale był bity z każdej strony), progi do wymiany - wszystkie te naprawy tuż po kupnie.
~piozma
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Nigdy przez całe pięć lat użytkowania nie zawiodła mnie , nie licząc sytuacji kiedy padł akumulator , ale po założeniu nowego hulała przy największych mrozach .
Dziennik kosztów dla Toyota Carina V Hatchback
8,1
9,3
~Stiopa
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Mój pasek rozrządu przejechał 163.000 km a więc świetnie (szkoda tylko, że przyczyną było oszustwo jednego z dealerów warszawskich, który wziął kasę a rozrządu wogóle nie wymienił)
Toyota Carina V Hatchback