Lista ocen Toyota Carina V Hatchback (72) - Ergonomia

Na liście zabraknie 129 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~martin123
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Duże, pojemne auto, japończycy w tamtych latach pakowali schowki gdzie sie dało, a reszta dopiero sie uczyła. Bagażnik ogromny, po złożeniu siedzeń jak w kombi. Z przodu wiecej miejsca niż w dzisiejszych autach tej lub wyższej klasy, po prostu jest mnie napakowny elektroniką, poduszkami itp. Z tyłu niespotykana ilość miejsca na nogi dla pasażerów. Audi i BMW mogą się uczyć, jak też Passat B6.
~Karaś_2308
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Na ogromny plus- wygodne, duże welurowe fotele. Żadne inne nowsze auto którymi jeździłem nie posiada tak wygodnych foteli jak Carina (focus mk2, caddy mk4, w211, A4B6). Kierowca ma możliwość regulacji oparcia na lędźwia w trzech stopniach, dodatkowo. Wszystkie przyciski są widoczne i w zasięgu ręki. Ogólnie cała deska rozdzielcza: nudno - lecz z klasą.
~Jasiu, wielki fan Toyoty.
Hatchback 1.8 i 16V 107KM 79kW
Wszystko jest pod ręką tak jak być powinno. Brakuje podświetlenia sterowania szybami elektrycznymi i żarówki seryjnie są moim zdanie za słabe w lampkach dachowych, ale wymieniłem je na mocniejsze aby było coś widać. Zmieniłem tez kolor podświetlenia całego wnętrza na niebieski i uważam że jest ładnie. To nie tylko moja ocena:)
~Piozma
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Wszystko na swoim miejscu , nic nie trzeba szukać . Jedyne zastrzeżenie do umiejscowienia sterowania szybami el. odruchowo chcąc otworzyć szybę kierowcy lub przedniego pasażera , ręka natrafia na przyciski tylnych szyb (5 lat i jeszcze się nie nauczyłem więc coś w tym jest)
~PLN
Hatchback 2.0 TD 83KM 61kW
Za wiele przycisków i przełączników nie ma, ciężko byłoby coś tu namieszać. Fajna jest możliwość płynnej regulacji (za pomocą pokrętła na dźwigni włączania wycieraczek) szybkości wycieraczek na najwolniejszym trybie, często się przydaje.
~piozma
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Wszystko na swoim miejscu , prostota i wygoda . W zasadzie dopiero ktoś mi zwrócił uwagę że przepaliło mi się większość żarówek podświetlenia kokpitu gdyż wszystko obsługiwałem już na pamięć bez odwracania wzroku od jezdni .
~przemek.olszak@wp.pl
Hatchback 1.6 i 16V 99KM 73kW
jezeli chodzi o wykonanie to jest bardzo dobre wszystko pod reka troche za duzo plastiku ale to przeciez projekt z poczatku lat 90 ktory na tle owczesnej konkurencji wypada swietnie calosc deski czytelna i moze sie naprawde podobac
~faworyt
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Wszystkie wskazniki i przelaczniki,oraz obsuga radia i innych przyciski sa rozmieszczone w zasiegu reki kierowcy,co jest bardzo dobre,bo nietrzeba odrywac wzroku od jezdni,aby cos wlaczyc.Tutaj duzy plus dla konstruktorów
~Vtjb
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Kształ nadwozia nadal jest an czasie , wnetrze juz troche przestarzale. Brak poprostu bajerow jak w nowszych autach , ekranikow , wyswietlaczy , lapek , srampek.

Usterki Toyota Carina V

Liczba wpisów: 12

Toyota Carina V – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Kuba
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Wszystko na miejscu i pod ręką czyli ok. dopóki nie zaczniemy porównywać np. z BMW gdzie jest 10 razy więcej przycisków.
Toyota Carina V Hatchback