Lista ocen Toyota Carina IV (41) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 90 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Volfodzio
Sedan 1.6 105KM 77kW
Podobnie jak mercedes w124, golf mk1, corolla e90, tak i to auto nie przewiduje w swoim życiu usterek które mogłyby popsuć właścicielowi plany. Owszem, elementy eksploatacyjne zużywają się i niedbalstwo może doprowadzić do uziemiającej awarii ale odrobina zaangażowania i można tym autem objechać świat.
~Robert
Sedan 2.0 D 73KM 54kW
Musze pomyśleć.... Kurde nic poza materiałami eksloatacyjnymi (sworznie, końcówki, hamulce, rozrząd). A przypomniałem sobie - padł krzyżak na kolumnie kierowniczej - z robocizną 600 zl!!!, półoś lewa - 450 zł, no i wydech - olaboga - 600zl !!! bo zamienników brak.
~solonyone
Sedan 1.6 98KM 72kW
Przecieka chłodnica. Skorodowała miska olejowa, właściwie to cały skorodował ale to przyczyna że auto przez 3 lata niemal nie jeździło. Układ wydechowy skorodował po 12 latach. Skorodował też wachacz. Żadna usterka nie spowodowała że auto stanęło!!
~rysiaczki@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 GLI 121KM 89kW
poszły mi sprężyny, od 40 tys. jeżdże na amortyzatorach MONROE i sa super, wymieniałem tylne hamulce, poszło mi ostatnio wspomaganie- nie wiem jeszcze czy pompa czy przekładnia kierownicy, ale czekaja mnie spore wydatki - taka pompka to koszt koło 2 tys zł
~mackownik@go2.pl
Sedan 2.0 D 73KM 54kW
hmm, wspomaganie kierownicy, niekiedy "wysiada" - sprowadziłem nawet częsci ze szrotu z Niemiec i się samo naprawiło;) więc na razie nie ruszam, jak jest zimny, zwłaszcza zimą i tak ciężej kręcić kierownicą nim się nagrzeje - po jakichś 3 kilometrach
~LCD@wp.pl
Sedan 2.0 GLI 121KM 89kW
jezdzil z rozwalona uszczelka pod glowica i do tego jeszcze dostawal buta ale szybko sie grzal z powodu tej awarii, po wymianie wszystko ok
~mcpilot@o2.pl
Sedan 2.0 GLI 121KM 89kW
Metalowy przewód hamulcowy w lewym tylnym kole "poszedł" znienacka w czasie jazdy - nieprzyjemna niespodzianka:)
~Zedd
Sedan 1.6 105KM 77kW
Patrz punkt wyżej. Z poważniejszych napraw to jedynie łożysko i piasta koła przedniego. To tyle.
~Arturo
Sedan 1.6 98KM 72kW
Tylko amorki i sprężyny tył ostatnio tuleja wachacza przód-tylna bo jakieś luzy miała

Usterki Toyota Carina IV

Liczba wpisów: 3

Toyota Carina IV – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~mike74
Sedan 1.6 98KM 72kW
brak wiekszych, poza standardowymi wynikajacymi z normalnego zuzycia, szybko padaja amortyzatory