Lista ocen Toyota Camry IX Sedan (39) - Karoseria

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Damian
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Chyba jak większość obecnych samochodów - lakier rysuje się od patrzenia, niestety. Linia nadwozia fajnie narysowana, wręcz wydaje się agresywna. Ale te blachy... Dzwonisz przez system głośnomówiący i drżą tym dłużej, im dłużej rozmówca nie odbiera telefonu... We wnętrzu jak to w Toyocie - ma być trwale a więc plastikowo - twarde plastiki i plastiki. Jak masz eko-skòrzane fotele to dokup grzane dupki bo zimą chłodzi a latem ... A latem to w...
~Rafał
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Nie mam jakiś większych zastrzeżeń. Producent uwypuklił maskę, chowając przednie wycieraczki, co miało chyba za zadanie poprawić opory powietrza. Skutkuje to tym, że podczas opadów deszczu na szybie oprócz samego deszczu mamy drobne rozbryzgi wody z maski, co szczególnie w dużym deszczu bardzo pogarsza widoczność (nie wiem, czy akurat to należy wpisać w opisie karoserii, ale wydaje się, że skutki powoduje właśnie ona). Na początku dziwiłem...
~Tony2021
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Sylwetka to kwestia gustu. Mi się podoba. Blachy jak to w japończyku cienkie ale kto teraz ma grube - tragedii nie ma. Lakier steel blonde dosyć grubo jak na japońskie auto położony (powyżej 100, 120-130)- z tego co wiem to wszystkie Camry mają grubszą warstwę niż np. RAV4. Podwozie mogło by być lepiej zabezpieczone antykorozyjnie. Zaraz po zakupie zabezpieczyłem dobrą ceramiką (wiadomo eko lakiery), a zderzak przedni, maskę, słupki A oraz...
~Paweł
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Auto ma świetnie narysowanę linię karoserii. Jest duże i naprawdę ładne, czujniki parkowania mają duże pokrycie i pozwalają na bardzo precyzyjne i wygodne parkowanie. Nie miałem żadnych problemów z powłoką lakierniczą czy uszczelkami, aczkolwiek jest jeden denerwujący drobiazg, co przegląd proszę o smarowanie ograniczników drzwi, ponieważ zaczynają piszczeć bliżej interwałów serwisowych.
~Adam
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Lakier Biała Perła ślicznie wygląda, kiedyś zawsze mówiłem, że nie kupię białego samochodu, po zobaczeniu na żywo zmieniłem zdanie. Póki co nie ma odprysków czy wgniotek i mam nadzieję, że tak zostanie na dłużej. Z pewnością warto zabezpieczyć nadwozie jakąś powłoką ceramiczną. Niestety w tych czasach jakość blach chyba w każdych markach nie równa się temu co było przed 20 laty ..
~tomasz12765
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Auto jest niedopracowane, widać gołym okiem wiele śrubek i mocowań. Widać również ze projektant mimo ze auto jest japońskie, nie sprawdził ze przy pełnym otwarciu drzwi niska osoba nie dosięgnie uchwytu od zamykania. Jednak elementem po którym najbardziej widać brak jakości jest klapka wlewu paliwa, która wyglada jakby kosztowała 3 zł.
~EzZoZ
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Tak jak wyżej napisałem - samochód z zewnątrz jest niepozorny, nierzucający się w oczy, ale przy tym odmienny od większości. Przód dynamiczny, tył taki spokojny, trochę amerykański, bok stonowany jakże odmienny od przodu Camry, trochę niepasujący. Bardzo niski współczynnik oporu powietrza m.in. dzięki zabudowanemu podwoziu pojazdu.
~Dominik
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Wcześniej jeździłem Octavią III, która pod względem ergonomii całej karoserii przewyższa Camry o epokę. Poręczność kabiny, schowki, multimedia w Camry na marnym poziomie. Brak jakichkolwiek zaczepów na siatki w bagażniku - wszystko lata w przestrzeni 500L (p.s. kupiłem haki skodowskie i przykręciłem w bagażniku Camry :] )
~K.Truchlewski
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Ładne auto, trochę brakuje mi matrycowych świateł w opcji i szklanego dachu (dostępnego w USA), ale da się przeżyć. Ekran HUD jest świetny. Plusik za maskę na siłownikach (jedyna Toyota bez patyka) i oświetlenie wnętrza LEDami. Też nie jest to oczywiste w Toyocie.
~Nocturne
Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Linia jest ładna i nowoczesna. Wielkość bagażnika jest poprawna ale rażą staroświeckie zawiasy. Kanapa w wersji VIP nie składa się wcale. Lakiery są koszmarnie delikatne i zarysowania powstały już w pierwszym miesiącu użytkowania auta.
Toyota Camry IX Sedan