Lista ocen Toyota Avensis III Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW 2009-2011 (25) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~szczesliwy_uzytkownik_4_lata_pozniej
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
Auto do tanich w eksploatacji nie należy. Nie mówię tu tylko o ASO bo ci to ceny biorą z kosmosu. Prawie 900zł za wymianę przednich tarcz i klocków w nieautoryzowanych serwisie może boleć (nie montowałem taniej chińszczyzny). Coroczne przeglądy w sprawdzonym i pewnym warsztacie przyniosło jednak tylko plus w postaci bezawaryjnej jazdy. Koszt przeglądu (co 15 000km) wahały się od 600zł do 1500zł. Warto nie oszczędzać bo ceny części zamiennych...
~Darq
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
takie same jak forda focusa i takie jak saaba 900. Autoryzowany serwis Toyoty na Bielanach ma podobne ceny jak sieć napraw ekspresowych Shell Autoserv czy inne sieciówki. Części sa takie same jak do innych aut - mowa o tarczach czy klockach. Pełno zamienników, full dostępność. Blachy można na allegro bo to typowe auto.
~K.Kamil
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
Do tej pory Ja, jak i poprzedni właściciel nie narzekaliśmy na dodatkowe koszty, pomijając wcześniej wspomniany filtr pdf wycięty przez potrzedniego właściciela do 126 tys/ km( ok 1200zł) koszt wymiany ok 4,500zł. Duża dostępność części eksploatacyjnych i zakres cenowy.
~Romek
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
Poważniejsze usterki usunięto w ramach gwarancji, a w ramach rękojmi naprawili uszczelkę pod głowicą tylko ze ponad miesiąc auto stało na serwisie. Uważam ze w swojej klasie najlepiej wyposażone auto za nie duże pieniądze .
~Henryk Czaniecki
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
jak na tak duże kombi bardzo ekonomiczny samochód, toyota stale robi postepy, to nie są sportowe auta, ale oszczedne - napewno; mam za sobą dopiero pierwszy 1000km, komputer pokazuje średnie spalanie = 5,8l/100km
~Ali
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
Chyba najlepsza w klasie cena zakupu przy całkiem niezłym wyposażeniu (wcale nie oczywiste na Toyotę - patrz Yaris), pali oczywiście znacznie więcej niż bajki z folderu - jak niemal każde auto, ale nie jest źle.
~kriss
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
kosztów nie miałem bo to w miarę nowy samochód, przegląd w toyocie 700 zł więc tez ok. wymieniłem jeszcze klocki i tarcze z tyłu nie były jakoś strasznie drobie
~mrowa
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
Mi zawsze samochody spalają o litr więcej niż innym kierowcom. I to nie jest kwestia szybkiej jazdy ale stylu. Pomimo wszystko to auto waży 1600 i spalanie jest na bdb poziomie.
~uzytkownik
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
jak w dieslu, małe odstępy miedzyprzeglądowe a serwis kosi nieźle, z moimi przebiegami 20-25tys wychodzi dwa razy do roku, u konkurencji jest lepiej bo 1000PLN w kieszeni
Dziennik kosztów dla Toyota Avensis III Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
6,8
~zadowolony_uzytkownik
Wagon 2.0 D-4D 126KM 93kW
Jak dotąd tylko tankuję. Przy zakupie liczyłem się z wysokimi kosztami eksploatacyjnymi ale mam nadzieję, że Avensis wynagrodzi to niezawodnym użytkowaniem.
Toyota Avensis III Wagon