Lista ocen Toyota Avensis III Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW 2009-2011 (23) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 18 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Marcin
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Wszystko jest dobrze do 100kmh. Potem szum powietrza wokół przednich słupków staje się uciążliwy. W Yarisie mógłbym na to machnąć ręką ale to ma być samochód do długich podróży, więc taka sytuacja jest żenująca. Do tego trzeszczące plastiki...
~kociokotka
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Jest OK, choć powyżej 130 już zaczyna być trochę głośno. Mam wrażenie że Clio III 1,6 żony jest lepiej wyciszone przy mniejszych prędkościach, ale bez pomiaru to tylko subiektywne odczucie
~lstolar
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Żadnych dokuczliwych dźwięków, wiadomo przy 170 km/h już trzeba mówić trochę głośniej ale przy 140 km/h można spokojnie rozmawiać. Przesiadłem się z diesla więc jestem zachwycony ciszą w kabinie.
~Jan
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
No tu nie ma szaleństwa. Jak na segment D to u konkurencji znacznie ciszej. Tymbarskiej że silnik naprawdę trzeba kręcić żeby to ogóle jechało.
~Uzytkownik Toyoty
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Mogloby byc lepiej ale tragedii nie ma. Glośno jest podczas jazdy autostradowej powyżej 160 km/h. Słychac mocno opory powietrza.
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Słabe. Hałas z zewnatrz tłumi jako tako ale całkowicie nie radzi sobie z tym przeokrutnie wyjącym silnikiem.

Usterki Toyota Avensis III

Liczba wpisów: 39

Toyota Avensis III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~dobromir
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Przesiadłem się z ropniaka więc jestem trochę wypaczony, ale jest rewelacyjnie, cicho nawet przy 140 km/h
Toyota Avensis III Wagon