Lista ocen Toyota Avensis III Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW 2009-2011 (20) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 21 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~fred
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Mam wersję premium, wyposażenie dość bogate i cena, szczególnie z promocyjnym bezpłatnym ubezpieczeniem, wydaje się być atrakcyjna. Rażą nieco pewne braki w wyposażeniu (w Avensisach niedostępne, dostępne u konkurencji!!) - brak świateł dziennych, brak domykania szyb z pilota, brak kontrolki płynu do spryskiwaczy itp. Wrażenie jakości auta dramatycznie obniża jakość montażu.
~Marcin
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Te samochody są tanie w utrzymaniu ale raczej drogie w zakupie. Niezawodność i ekonomia są wzorowe, wrażenia z jazdy pozytywne (poza wyciszeniem), natomiast spokojnie można znaleźć bardziej przestronny, przytulny i praktyczny samochód w tej klasie.
~Uzytkownik Toyoty
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Wysoka cena zakupu (ale tez i mały spadek wartości) - jakość wykonania auta nie powala, słabej jakości materiały wnetrza - trzeszczą, plastikowa maskownica kierownicy, niskiej jakości materiał obiciowy foteli etc.
~Jan
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Po 90 tys km dwa razy polerowany lakier, padły hamulce, układ kimy, coś w skrzyni, dwa razy odpadła blaszka nas tłumików środkowym, zawieszenie i różne drobne perypetie które jednak psują ogół.
~rusher
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Za 90 tys duże kombi z dobrym silnikiem, lakierem metallic i wyposażeniem SOL (4 elektryczne szyby, klima 2 strefowa, czujniki deszczu, zmierzchu w lusterku, składane lusterka, bluetooth) to dobra oferta.
~kociokotka
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Toyota to jedno z droższych aut w tym roczniku i segmencie (nie premium), ale odwdzięcza się bezproblemową eksploatacją, więc chyba się opłaca.
~lstolar
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Autko swoje kosztowało, za te same piniądze w tym samym segmencie można mieć auto 2-3 lata młodsze , ale Toyota według mnie jest tego warta.
~dobromir
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Kupiłem używany, no i już przy zakupie przekonałem się, że to auto b. trzyma cenę za podobne pieniądze można kupić 2-3 młodsze auta konkurencji
~Jarek
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
Co do jakości to uważam ,że plastiki użyte wewnątrz są słabej jakości - deska rozdzielcza jest trochę archaiczna.
Dziennik kosztów dla Toyota Avensis III Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
8,2
9,5
~jamax
Wagon 1.8 Valvematic 147KM 108kW
biorąc pod uwagę markę, wielkość, wyposażenie i przewidywalną bezawaryjność model ten nie ma konkurencji na rynku
Toyota Avensis III Wagon