Lista ocen Toyota Avensis I (299) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 266 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~kris1138@o2.pl
Sedan 1.8 110KM 81kW
Na trasie 120km/h-6,5 litra przy 160km/h już 9-10.Ekonomiczny jest do około 140.W mieście (300 tys. mieszkańców) pali około 8 litrów. Przez rok naprawiłem jedynie jakąś ´kostkę´ w układzie kierowniczym (regeneracja)- stokilkadziesiąt złotych.Poza tym dolewam i jadę.Jest to naprawdę miłe...
~husar19
Hatchback 1.6 110KM 81kW
Co do paliwa to OK . Jechałem nią do Hiszpanii i z powrotem a na trasie załadowana na maxa ( ja , zona i dwoje dzieci oraz pełen bagażnik ) wyszło 6,5 przy średniej prędkości 110 km/h Jeżeli chodzi o miasto to zależy od 8 do 9,5 . Ceny części czasami niższe niż do Niemców a auto dużo lepsze .
~Bartosz
Kombi 2.0 TD 90KM 66kW
Zależy od nogi . Jak chcę to w mieście 6 na trasie 5,5 l . Przy prędkościach poniżej 2100 obrotów . Po włączeniu turbiny czyli tak 2200 obr/min o 0.5 l więcej . Przy prędkości 180 km/h na odcinku 200km nawet 8 l . W mieście przy ciągłym wyprzedzaniu i redukcji biegów na 4000 obr/min też 8 l .
~Marian79
Hatchback 2.0 D-4D 110KM 81kW
Spodziewałem się nieco niższego spalania w jeździe mieszanej dlatego daję lekki minus. Poza tym na trasie to rewelacja jak na taką pojemność i moc. Jest to typowy nowoczesny turbodiesel: przy niezbyt ciężkiej nodze pali niewiele ale jak chce się poszaleć na całego spalanie rośnie niebotycznie.
~darek dzidzi
Kombi 2.0 D-4D 110KM 81kW
wiadomo jak jadę 190 na autostradzie to pali nawet 12l. W mieście około 7.5 litra, w trasie przy predkościach 100-130 5.9 litra. Za te osiągi uważam ze spalanie bardzo dobre. ceny na srednim poziomie, duzo zamienników. Z resztą wymieniam tylko klocki i łączniki stabilizatorów, :-)
~darkusz@op.pl
Kombi 2.0 D-4D 110KM 81kW
Spalanie zawsze powinno być mniejsze, a w zasadzie to najlepiej, żeby żadne:). Ale w warunkach miasta poniżej 8 l to spokojnie się osiąga. Części drogie albo bardzo drogie, zależy, gdzie kupujemy. Naprawy serwisowe - jak nie ma innej możliwości. Zwykle u znajomego mechanika.
~mazbiny@poczta.fm
Kombi 1.8 110KM 81kW
Silnik 1.8 Lean Burn (tzw. ubogie spalanie) i faktycznie ma to pokrycie w rzeczywistości. Na trasie przy prędkości 90-100km/h spala nawet poniżej 6l, najniższe zmierzone zużycie paliwa to 5,8l/100km. W mieście nie jest już tak "różowo", spalanie w granicach 9-10l.
~Pragmatyk
Sedan 1.6 110KM 81kW
Srednio 9,5 l LPG na 100 km , zasięg ze zbiornikiem w kole trochę za mały bo 370 km co skutkuje nawt 2 tankowaniami w trasie.Ceny częscizamiennych porównywalne do aut zachodnioeuropejskich.Pełna dostępność zamienników , a wizyty w ASO np regulacja zaworów 130 pln też do przeżycia
~King
Hatchback 1.6 110KM 81kW
w trasie załadowany zszedłem do 6,7 l !!!. Max ok. 9,5, ale naprawdę trzeba się postarać. Przy dynamicznej jeździe (naprawdę dynamicznej) spokojnie poniżej 8 litrów. I przy tym naprawdę dobra dynamika i dobra kultura pracy benzynowca - po co kupować grzechotnika? (tzn diesla)
~tomasz.zolkos@post.pl
Sedan 1.6 101KM 74kW
samochód ma dwa oblicza: Dr Jeckyll: trasa Warszawa- Gdynia - 4 osoby z bagazem, lato klimatyzacja włączona przez połowę trasy, bardzo delikatne obchodzenie się z gazem (jazda prawie emerycka): 6.3 l/100 km. Mr Hyde: zima, miasto, krótkie trasy - 12.5 l/100 km.