Lista ocen Toyota Auris I Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW 2009-2012 (9) - Ergonomia

Na liście zabraknie 6 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysztof
Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW
Lewarek skrzyni biegów blisko kierownicy, spłaszczonej u dołu, świetnie leżącej w dłoniach. Kierownica to według mnie największy plus tego auta, odpowiednio gruby wieniec i nie przeładowana przyciskami, wszystko jest pod ręką. Dużo fajnych schowków, bardzo pojemne schowki w drzwiach przednich. Miejsce na apteczkę, gaśnicę, butelkę płynu do spryskiwaczy pod przednimi siedzeniami.
~Koyot1974
Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW
Poprawnie. Wyjątek stanowi \"przekombinowana\" klimatyzacja automatyczna. Ustawienie jej zabiera chwilę. Niestety po ponownym włączeniu wszystko trzeba ustawiać od nowa. Umiejscowienie pozostałych przycisków i pokręteł typowe dla toyot. Jest to moja czwarta osobowa toyota więc potrzebne funkcje odnalazłem intuicyjnie.
~AURIS LIFT
Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW
W AUCIE MIMO WIELU SCHOWKÓW BRAK POPIELNICZKI NP. NA DROBNE PIENIĄŻKI RÓWNIEŻ Z TYŁU AUTA, OBUDOWA HAMULCA RĘCZNEGO ZA BLISKO WAJCHY (PLASTIK PORYSOWANY), W RADIU BRAK MOŻLIWOŚCI SZYBKIEGO ŚCISZENIA, OPEROWANIE PRZYCISKAMI WENTYLATORA ITP. NIEWYGODNE.
~Stryju
Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW
Z jednej strony mamy kilka świetnych rozwiązań(pojemniki na kubki, złącze USB i AUX, kierownica wielofunkcyjna itp.) a z drugiej strony kilka irytujących rzeczy ( za krótki podłokietnik, źle spasowane i skrzypiące niektóre plastiki)
~stefan Kaczmarek
Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW
po japońsku, wszystko w zasięgu ręki, dużo wielkich schowków, uchwyty, czytelne przełączniki - ERGONOMIA to WZÓR dla innych
~Max
Hatchback 5d Facelifting 1.4 D-4D 90KM 66kW
Mam wersje Terra, ale po FL podłokietnik wysoki i jest. Dostęp do pokręteł i dźwigni przy kierownicy typowy dla Toyoty, dla mnie OK.
~#Amator
Brak uwag. Wszystko na swoim miejscu. Zgodnie z metodologią "5S" ☺