Lista ocen Suzuki Baleno II (91) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 59 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Tom_Cat
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Niestety, ale skrzynia biegow jest za slaba w stosunku do silnika 1.6. Jest to przypadlosc wielu Suzuki Baleno i czesto kierowcy decyduja sie na wymiane calej skrzyni. Dostepnosc elementow skrzyni jest zadowalajaca, nie wiecej niestety. W swoim egzemplarzu naprawialem ja juz 2 razy.
~Maciek
Sedan 1.6 i 16V 101KM 74kW
Ze skrzynia najwięcej problemów. Poważna awaria po ok 70tys. Wyrwalo taka blachę(a dokładniej śruby) na której opiera się caly mechanizm skrzyni. Bez probemu można było kupić te część bo podobno to częsta przypadłość. Teraz do wymiany synchronizatory głównie 2 i trochę 3.
~Michał
Sedan 1.3 i 16V 86KM 63kW
Skrzynia ma jedną podstawową wadę, bywa dość głośna. Objawia się wo wyciem łożysk 1,2 i czasem 3 biegu, które występuje przy dłuższej jeździe po mieście. Poza tą przypadłością skrzynia jest precyzyjna; standardowo czasem przyhaczy 1 i wsteczny bieg.
~Dario
Kombi 1.6 i 16V 4WD 96KM 71kW
Odkręca się płytka piątego biegu, trzeba rozbierać skrzynię - to częsty przypadek, trzeba wymienić tylko małe wkręty, ale niestety zdjąć całą skrzynię - kosztowne. Ciężko również wchodzi wsteczny
~luiza
Kombi 1.6 i 16V 96KM 71kW
wyrobila sie juz troche i czasem zeby wrzucic jedynke i dwojke trzeba poszukac miejsca w ktore ma wpasc bieg.czasem tez ciezko wchodzi wsteczny. Po za tym reszta biegow bez awaryjnie.
~N a t a l a
Kombi 1.6 i 16V 4WD 96KM 71kW
Jedną skrzynię wymieniłam już bo się posypała. Niestety to koszt 1600 zł. Nowa skrzynia (używana) na razie działa ale dwójka i wsteczny ciężko wchodzą
~Cube
Hatchback 1.6 i 16V 96KM 71kW
podobno jedyna rzecz ktora sie psuje w tym autku,osobiscie jak narazie chodzi mi bez zarzutów.Należy pamietac aby dociskac sprzegło do końca.
~Adam Kluska Kraków
Kombi 1.6 i 16V 4WD 96KM 71kW
niechlujnie zamontowana fabrycznie poluzowała się po6-ciu tysiącach p rzebiegu. Kosztowna naprawa 2000 zł,bieg wsteczny bardzo kiepsko wchodzi
~jerry 73
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Dziwne. Wymieniłem sprzęgło na Extedy i nadal podgwizduje przy zmianie biegów. Może tentyp tak ma. Skrzynia na 5 - 120 tys km i 0 problemów.
~czex1983@interia.pl
Hatchback 1.6 i 16V 96KM 71kW
Skrzynia padla mi przy przebiegu 120000 i trzeba bylo wymienic w niej wszystkie lozyska-koszt ok.1000zl Poza tym jest OK-biegi wchodza lekko i nie zgrzyta.