Lista ocen Suzuki Baleno II (63) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 87 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~majkel
Kombi 1.9 TD 75KM 55kW
poważna usterka nie wystąpiła. W czasie 2 lat wymieniłem tylko części eksploatacyjne: klocki hamulcowe z tyłu, wahacz przedni, zacisk hamulcowy tylni, olej, filtry no i oczywiście rozrząd zaraz po zakupie auta.
~Michał
Sedan 1.3 i 16V 86KM 63kW
Poważna usterka nastąpiła na skutek najechania na dziurę. Uszkodzeniu uległ trawers przedniego zawieszenia. Fakt, że dziura była bezpośrednią przyczyną usterki, ale korozja tego elementu też raczej nie pomogła w tej konfrontacji.
~psikur
Kombi 1.9 TD 75KM 55kW
170,000 i wymiana : 640 PLN + robocizna przegób półosi 15 PLN + robocizna uszczenra kolektorów 50 PLN + robocizna uszczelniacze półosi skrzyni 400 PLN wtryskiwacze + 650 ustawianie na stole probierczym
~Tom_Cat
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Cytujac mechanika, ktory zna moje auto od nowosci, powiem, ze jak mi sie nawet cos popsulo to "inny samochod juz by byl na lawecie", a suzuki zawsze dojezdzalo do naprawy nawet majac 300tys. km.
~Zuki
Sedan 1.6 i 16V 96KM 71kW
Przy 220.000 pierwszy raz byłem w serwisie - i wiecie dlaczego - WACHACZe! Silnik warsztatu nigdy nie widział i chyba nie zobaczy. Dosłownie ideał! Wzór pod względem bezawaryjności!
~Ireneos
Kombi 1.6 i 16V 96KM 71kW
oprócz skrzyni, patrz początek oceny, samochód nie poznał mechanika !!!. Aż żal że Japońce nie produkują już tego modelu...a zastąpili jakimś tam.......
~kazp@tlen.pl
Kombi 1.8 i 16V 121KM 89kW
Nie przjechalem nim Bog wie ile wiec trudno mi cos na ten temat powiedziec. Zakladam jednaj dobra niezawodnosc bo z tego slyna japonskie auta.
~RONIN666
Sedan 1.6 i 16V 96KM 71kW
Na razie wymieniłem tylko części (pasek, hamulce) które były odgórnie przewidziane przez Suzuki w ramach przeglądów.
~Szczeki_kac@interia.pl
Kombi 1.6 i 16V 96KM 71kW
Jak go kupiłem wymieniłem tylko końcówki drążka kierowniczego (miał przejechane 70 tys. km).Przejechałem 30 tys bez żadnej usterki
~Kujawiak
Sedan 1.6 i 16V 96KM 71kW
Wymiana tylnego wachacza. Wymiana osłony gumowej przegubu,strona lewa. Rozruch silnika niezawodny,to jednak ´wydłużony".