Lista ocen Suzuki Baleno II (80) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 70 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~jerry 73
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
To co najdziwniejsze w tym samochodzie! Po rozkręceniu i zdjęciu deski rozdzielczej w warsztacie car audio panowie osłupieli! Wyciszenie grodzi prawie 2 cm gumy + filc - bardzo starannie wykonane. Efekt - żaden. Dobrze do 1000 rpm, później coraz gorzej. Silnik słychać jak w traktorze. Przy przekroczeniu 3000 rpm głośno, około 4500 rpm odrzutowiec niezależnie od biegu. Wysłali mnie do ASO z pytaniem o co chodzi w tym samochodzie.
~RONIN666
Sedan 1.6 i 16V 96KM 71kW
Wg. mnie słabe zwłaszcza że już firmowy układ wydechowy wydaje dźwięki jakby był sportowym po lekkim tunningu. Miło słychać jak budzi się w nim moc ale przy dłuższej podróży może to być uciążliwe. Słychać także wszelkie nierówności na drodze... ech te polskie drogi...
~kkk
Hatchback 1.6 i 16V 96KM 71kW
wiciszenie jest takie jak klasa pojazdu. nie jest to lexus :)) mimo ze wyposazenie ma pełne. Silnik bardzo glosny przy wysokich obrotach ale auto zbudowana z aspiracjami sportowymi wiec mozna uznac to za + tym bardziej ze ładnie brzmi. Przy 5 biegu i 3 tys obr jest za to cicho.
~Puppet_Master
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Nic specjalnego, choc nie mozna powiedziec, abym np. po 400 km non stop czy tez 100km dzien w dzien byl jakos specjalnie zmeczony praca silnika czy tez odglosow toczenia. Plastiki choc niskiej jakosci w srodku nie skrzypia- o dziwo.
~Grzegorz
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
ogólnie dobre choć akurat ja nie powinienem oceniać tej kategorii mam sportowy wydech przy zwiększonej mocy na 115 KM trochę słychać silnik ale ja to musze czuć że jadę jak ktoś będzie pewnie miał zwykły wydech powinien być zadowolony
~Mufloniasty
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Dosyć głośno. Mimo wymiany łożysk i cichych opon w aucie panuje szum podczas jazdy na trasie. Za to tylko 4 gwiazdki. Do głośności silnika nie przyczepię się, bo wiadomo - niektórzy to lubią, włącznie ze mną.
~N a t a l a
Kombi 1.6 i 16V 4WD 96KM 71kW
Nie wydaje mi się żeby w tym aucie zostało zastosowane jakieś wyciszenie. Słychać silnik, koła, zawieszenie na każdej nawet małej dziurze. Aha i cos mi trzeszczy w drzwiach:(. Kiepsko.....
~przemek
Kombi 1.3 i 16V 86KM 63kW
glośno pracujący silnik, głośne szumy, głośne odgłosy z zawieszenia i jeszcze czasami trzeszczenia i trzaski z wnetrza kabiny. Wyciszenie to najbardziej niedopracowany element auta. Cos jak... Polonez
~majkel
Kombi 1.9 TD 75KM 55kW
wyciszenie auta jest niezadowalające. Wewnątrz auta mocno słychać silnik. Powyżej 2500 obrotów staje się to wręcz irytujące. ale od czego mamy radio w samochodzie :-)
~Michał
Sedan 1.3 i 16V 86KM 63kW
Nie jest źle. Do wnętrza przedostaje się głównie warkot silnika, który brzmi jak zdecydowanie większa jednostka. Poza tym na dziurach czasami można usłyszeć tylne zawieszenie.