Lista ocen Subaru Legacy II (33) - Silnik

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~rephlex
Kombi 2.5 i 4WD 150KM 110kW
Moje pierwsze Subaru. Jeżdżę nim od 9 miesięcy, ale dopiero po 5 naprawdę go polubiłem. Ten samochód docenimy dopiero w trudnych warunkach pogodowych. Gdy zauważymy, że gdy inni jadą jakby mieli zaciągnięty ręczny, albo byli pijani, a my jedziemy tak jak zwykle :) Jeśli wcześniej jeżdziliśmy klimatycznymi autami typu Alfa lub Jeep (jak ja) musimy Legacy dać trochę czasu by nas oczarował. Ale warto! Sinik brzmieniem niestety przypomina mi...
~arnold
Kombi 2.2 i 4WD 131KM 96kW
niesamowicie piękne brzmienie silnika typu boxer to jest to!!! silnik wkręca się na obroty piekielnie szybko i od 4000 do 7500 ciągnie jak szalony. na wolnych obrotach zachowuje sie jak normalny samochód. co do elastyczności.... prawie jak diesel, w mieście 5 wrzucam juz przy 50 i się można toczyć :) ale przy wyprzedzaniu najlepiej wbić trójeczke, wtedy czujesz co jest pod maską... Do setki rozpędza się w około 9,5 s.... nie jest zle biorąc...
~de_1vill@poczta.onet.pl
Kombi 2.0 i 4WD 116KM 85kW
Silnik....No własnie ,dzis wyczytalem ,ze kolega na takim ma juz 425.000.Rezultat-godny podziwu.Ja jestem po wymianie-ale na wlasne zyczenie-mozecie o tym poczytac dalej....w innej rubryce.Moj nowy silnik-tzreba to dopiescic-wszystko musi byc tip top-wtedy jest niesamowicie-coz takiej pracy -takich wrazen-nie dostarczy nikt-TYLKO SUBARU!
~P.
Kombi 2.0 i 4WD 116KM 85kW
Silnik bierze olej, ale dolewka litra na 5000 km wystarcza (ponoć powyżej litra na tysiąc w Subaru nie ma czym się martwić). Jak na dość ciężkie auto mógłby być trochę mocniejszy (może lepiej 2,5?), ale nie wyobrażam sobie, ile miałby palić. Generalnie bezproblemowa i dosć elastyczna jednostka.
~Slawek_sub
Sedan 2.2 i 4WD 128KM 94kW
Bardzo elastyczny. Trwały. Przy normalnej jeździe pali tak jak każdy silnik w samochodzie o tej masie. Gdy potrzeba to potrafi spożytkować energię zawartą w paliwie!
~tomsas@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 4WD 116KM 85kW
kultura racu ciagle bez zarzutu, elastycznosc (koniecznie powyżej 2500 obr) jest po prostu powalająca, tylko nie można się zapomnieć, bo 200 KM bardzo szybko przyspiesza.
~ usia24@wp.pl
Sedan 2.5 i 4WD 150KM 110kW
Teraz nie mogę się wypowiedzieć poniewaz z silnikiem mam problemy i kultura pracy spadła.. co do osiagow to czasem te 150 kM gdzie sie gubi w masie i napedzie autka
~Rafi ols
Sedan 2.0 i 4WD 116KM 85kW
jeśli chodzi o kulturę to rewelacja w pełnym zakresie natomiast elastyczność do 3.5 tys troszkę brakuje natomiast później bardzo przyzwoicie sie zbiera
~Henryk
Sedan 2.2 i 4WD 128KM 94kW
Idealnie współpracuje z instalacja LPG IV generacji, a warkot silnika przy 7kk obrotach to poezja dla uszów :D
~tr
Kombi 2.2 i 4WD 128KM 94kW
Silnik ma dwie podstawowe zalety: jest nisko położony i świetnie brzmi. Owszem- dużo pali,ale ciągnie świetnie od dołu.