Ocena kierowcy - Skoda Superb III Liftback Facelifting
Przebieg:
10 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Generalnie wszystko w tym samochodzie jest na + a zwłaszcza komfort w kabinie i przepastny bagażnik. Wyposażenie dobre z oświetleniem amiantowym robi robotę i daje wielką frajdę z jazdy. Auto budzi też zasłużony szacunek uczestników ruchu drogowego. Dobre wyciszenie, podgrzewane siedzenia przód i tył, ogrzewana kierownica robią mega klimat w zimne dni.
Jedyny - to trochę trudne parkowanie w ciasnych miejscach i to wiadomo przy prawie 5 metrach długości i tej szerokości ale system kamer trochę przekłamuje a może mój jest źle ustawiony bo ni jak na kamerze nie potrafię tyłem stanąć prosto patrząc na jej wskazania
Bóg prędkości to to nie jest ale w trybie S potrafi zaskoczyć żwawą akcją. Straszyli, że 1,5 to mały silnik do tego auta na forach, nie czuję braku mocy. Nawet w 4 osoby na pokładzie można się sprawnie przemieszczać. Jak komuś przeszkadza jazda to można jeździć cały czas w trybie sport i jest petarda a spalanie nieznacznie większe. Wiadomo zalecam wyłączać tryb start/stop bo strasznie denerwuje w normalnym użytkowaniu - jak w każdym aucie.
Super DSG robi kapitalną robotę.
Samochód pewnie się prowadzi i dobrze trzyma się drogi. Na nierównościach dobrze wybiera.
Bez zastrzeżeń. Mam czarnego więc pucowanie 2 razy bardziej pracochłonne ale wiedziałem na co się piszę. Natomiast wypucowany robi wrażenie.
Wiadomo przy 5 metrach trzeba się kamerami wspomagać trochę (mam 360 kamery więc jest ok). I polecam też tylną wycieraczkę bo w deszczu też się przydaje parkując tyłem.
Dla tego kupuje się to auto, dobra jakość wykończenia.
Jest bardzo dobrze
Tu to jest nr 1 niekwestionowane przez nikogo i temu się to auto kupuje