Lista ocen Skoda Scala (26) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 24 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Maciej Donarski
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Klimatyzacja chłodzi, fotele grzeją zarówno tyłek jak i plecy. O nagrzewaniu kabiny jeszcze nie mogłem się przekonać z uwagi na zakup auta w okresie letnim. Jednak klimatyzacja pozostawia trochę do życzenia. W poprzednim aucie (Megane III - 2012) działała ona znacznie lepiej. Tutaj jakby nigdy nie przestawała dmuchać i ciągle używa swojej maksymalnej mocy niezależnie od ustawienia temperatury. Na zewnątrz 20 stopni, na klimatyzacji 22 a...
~Kamil
Hatchback 1.6 TDI 115KM 85kW
Klima działa bez zarzutu. Szybko chłodzi w leci i dobrze grzeje w zimie. Jeden z niewielu elementów któremu nic nie mogę zarzucić. Może jedynie sterowanie siłą nadmuchu jest ukryte w menu zamiast być na zewnątrz w postaci pokrętła. Pokrętła są tylko do temperatury.
~Piotr K
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Ogrzewanie jak ogrzewanie - grzeje. Klima u mnie manualna, bo flota, taka sobie. Ciężko ustawić tak, żeby było dobrze. Największa wada dla mnie to fakt że jeżeli pokrętło nawiewu ustawi się na 0 to po przestawieniu na wyższy stopień zawsze włącza się obieg zamknięty.
~User_234
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Nawiewy nawet w drugim rzędzie. Momentalnie uzyskiwana żądana temperatura (Climatronic). Bardzo prosta obsługa, choć warto poćwiczyć przed wyjazdem, sporo opcji, większość trzeba ustawiać na ekranie (system Bolero), a na drogę patrzeć trzeba.
~Dawid
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Klimatyzacja automatyczna, doczepiam się do regulacji nawiewu powietrza, szkoda że nie można regulować prędkości nawiewu na konsoli klimy tylko trzeba wchodzić przez menu w ekranie pokładowym :/
~WAS
Hatchback 1.6 TDI 115KM 85kW
Rozwiązanie automatyczne w pełni spełnia swoją rolę. W mojej ocenie brak regulacji siły nawiewu za pomocą fizycznych przycisków nie jest problem, bo w ogóle nie trzeba ingerować w automatyczny tryb.
~adam_tuliszka
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Dwustrefowa klimatyzacja spisuje się świetnie. Nawiewy we właściwych miejscach. Dodatkowo podgrzewana kierownica oraz podgrzewane fotele przednie w układzie 2 stopniowym. Bardzo przyjemna sprawa.
~Bartłomiej
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Klimatyzacja szybko ochładza wnętrze, a zima szybko się nagrzewa. Przy największej sile nawiewu słychać go, ale przy tej klasie samochodu jest to do zaakceptowania.
~ap2b33
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
OK ale sterowanie z menu ekranowego. Trzeba kliknąć parę ekranów aby się tam dostać. Powinien być jakiś skrót. Trochę to upierdliwe.
~Vujek
Hatchback 1.6 TDI 115KM 85kW
Brak bezpośrednio włączanej - wyłączanej AC. Trzeba przez menu wentylacji, ale w trybie klimatrionic auto jest ok.