Lista ocen Skoda Scala (36) - Silnik

Na liście zabraknie 19 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~User_234
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Bałem się tego silnika ze względu na pojemność. Byłem w błędzie. 200 Nm przy 2000 obrotów. Sprawdzone, ciągnie jak F-16. Dźwięk silnika przy przyspieszaniu jest fantastyczny, aż miło posłuchać. Może to kwestia tłumika, w Rapidzie było słabiej, kwestia gustu. Oczywiście dźwięk w momencie odpalenia pozostawić można bez komentarza, taki urok 3 cylindrów. Podpowiadane biegi nie zawsze się sprawdzają. Trzeba się nauczyć tego silnika i poza...
~Maciej Donarski
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Jak na 1.0 silnik jest naprawdę żwawy - nie wiem czy skoda nie dodaje jakiegoś dźwięku z głośników przy dynamicznym przyspieszaniu. Jeśli nie dodaje żadnego dźwięku to naprawdę brzmi on... sportowo! Nie miałem problemów z wyprzedzaniem a trzykrotnie pokonywałem już trasę 800km. O żwawość nie mamy się czego tutaj bać. Funkcja start-stop jest przeze mnie wyłączana od razu po wejściu do auta. Jego budzenie się po zatrzymaniu określiłbym mianem...
~Arkadiusz
Hatchback 1.5 TSI 150KM 110kW
1.5 TSI 150KM. Przy tej wielkości i masie auta osiągi bardzo dobre, auto bardzo elastyczne i dynamiczne. Nic więcej nie trzeba na codzie, i do miasta i na długa trasę. Przy tym silnik bardzo oszczedny. jazda drogami krajowymi w sznurku innych pojazdów z zachowaniem ograniczen predkosci na dystansie 90kilku kilometrów to salanie 4,3 l/100km. Autostrada 140-160km/h 7.3 l/100km. Średnia z trasy 400km autostrada, ekspresówki i drogi krajowe -...
~Piotr K
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Bardzo dynamiczny. Wcześniej jeździłem różnymi autami: Audi z 1.9 TDI 130 KM, Suzuki GV z 2.0 HDI 110 KM, Fabią 1.4 TDI 105 KM, Accordem 2.0 150 KM i tutaj bałem się, że litrówka nie poradzi. Myliłem się, auto jest bardzo zrywne i elastyczne, sześciobiegowa skrzynia pozwala na naprawdę szybkie rozpędzenie autka oraz na cichą i komfortową jazdę w trasie na 6 biegu.
~Bartłomiej
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Zaskakująco dobry. Dla tego samochodu w zupełności wystarczający nawet przy pełnym bagażniku i 3 pasażerach. Na początku sceptycznie podchodziłem do trzycylindrowca dopóki się nim nie przejechałem. Dla Scali w zupełności wystarcza - pozwala na sprawne wyprzedzanie i ruszanie spod świateł. Podoba mi się dźwięk silnika - przyjemnie dla ucha warczy jak mu się dociśnie gazu.
~Kamil
Hatchback 1.6 TDI 115KM 85kW
Silnik paradoksalnie nawet dynamiczny jak na tę moc dzięki turbo. Do jazdy miejskiej w zupełności wystarczy. Na trasie oczywiście brakuje mocy i wszystkie manewry trzeba planować odpowiednio wcześniej. Powyżej 120km/h nie ma już żadnej dynamiki. Przy wyprzedzaniu tirów zawsze trzeba gaz w podłogę i czekać. Maks prędkością to nieco ponad 200 km/h.
~Radek
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Od samego poczatku problem z odpalaniem silnika. Przy przebiegu 49800 silnik caly w oleju, przyczyna to niestety chyba wada fabryczna,niedokrecone kola na rozrzadzie,ogolnie zamierzam sprzedac,nie polecam marki. Oczywiscie skrzynia biegow manualna juz po naprawie,problem powrotu na luz i zacinanie skrzyni.
~Tomek
Hatchback 1.0 TSI 110KM 81kW
Wystarczający do rodzinnej jazdy, lepsza dynamika niż wolnosące 1.4 w fabii 2, 1.6 w Merivie i Toledo. 3 cylindry słychać głównie przy zimnym silniku, przy przyspieszaniu dość ciekawe mruczą. Żywotność można sprawdzić w ogłoszeniach, gdzie 3-4 letnie auta mają ponad 300 tys km.
~Grzegorz
Hatchback Facelifting 1.5 TSI 150KM 110kW
Jest moc. Auto świetnie przyśpiesza, jest elastyczne. Silnik automatycznie włącza tryb 2 cylindrowy. Przy 90km/h na autostradzie można zejść do 4.6l/100km. Jeśli ktoś ma ciężką nogę to spokojnie można osiągnąć 8l. Ogólnie super.
~adam_tuliszka
Hatchback 1.0 TSI 115KM 85kW
Silnik spisuje się bardzo dobrze. Do prędkości 140 km/h nie ma problemu aby się rozpędzić. Jednostka jest bardzo dynamiczna. Nie czuć drgań 3-cylindrowca wewnątrz, których można by się spodziewać podczas postoju lub ruszania.

Cenimy Twoją prywatność

Autocentrum.pl należy do grupy Wirtualna Polska Holding. Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (880 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (405 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.

Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.

W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.

Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.

Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.

Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.

Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.

Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.

Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.