Ocena kierowcy - Skoda Octavia IV Liftback

Prawda czasem boli, ponad rok temu
Silnik 1.5 TSI EVO 150KM 110kW
Rok produkcji 2022
Skoda Octavia IV Liftback 1.5 TSI EVO 150KM 110kW od 2020 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : matrix led
Układ elektryczny
Przeniesienie napędu
Ogień i woda takie jest to auto . W ocenie nie wziąłem pod uwagę usterek ! ! . Zatem prowadzenie - okropne auto pływa po drodze zero wyczucia co się dzieje , na autostradzie przy 130 - 140 i wietrz zwolnicie do 110 bo nie da się tym normalnie prowadzić pomimo dobrego wybierania dziur to niedopuszczalne w dzisiejszych czasach by tak kiepsko się mogło auto prowadzić . Fotele mało wygodne twarde pozycja jak na taborecie . Funkcjonalność fajne rozwiązania na kierownicy fatalny tempomat jakiś patyk jak w autach z lat 90 niewygodne okropne rozwiązanie , tablet i obsługa jeszcze gorsze . Nawiewy są tak zaprojektowane ze zawsze jest źle . Skrzynia to dopiero parodia Skoda wie że są z nią kłopoty ale wody nabrała i tnie g... haczy biegi lubią nie wbić się istna tragedia niczym w Renault 19 nigdy gorszej nie miałem . lakier zrobiony nie wiem z czego ale stwierdzenie rysuje się od patrzenia pasuje tu jak ulał ( jak myślisz że DSG jest lepsze to się zawiedziesz ) . Materiały wykończeniowe kabiny , jak ktoś miał o3 lub Fabie to może się nabrał jednak plastiki są niskiej jakości pomijam fakt ze trzeszczą po prostu paznokcie rysują tą tandetę . drzwi to tani plastik tunel środkowy to samo i wszystko poza częścią konsoli . Wyciszenie niestety typowo dla skody brak , jedna jazda Golfem 8 i Mazdą 3 Fordem Fokusem pokazała mi jak Skoda O4 jest kiepska i odstaje od konkurencji . Na pochwale zasługuje spalanie i matrix led warto dopłacić .
+ spalanie - osiągi ( mowa o tych prawdziwych czyli ok 9s do 100km/h
Gorszej nie miałem ( to moje 4 nowe a w sumie 11 auto )
Dobre dla frajera
Opisane UP
Nawiew na tunelu środkowym na minus
To zaleta jakaś ale jednak .
słabe
po czterech dniach pierwsza i teraz kilka się uzbierało

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 TSI EVO 150KM 110kW [l/100km]

7,9