Lista ocen Skoda Octavia IV Kombi (39) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 47 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
Kombi 1.5 TSI e-Tec Mild Hybrid 150KM 110kW
Traktuję jako bajki opinie o zużyciu paliwa na poziomie 4,5 litra na 100. Przy stabilnej jeździe prędkość 120 (ok. 5,5 -5,3), jazda w korkach Wawa (silnik na dotarciu) 7,5-9,5 litra. Mój Brat który jeździł takim samym samochodem schodził do 6,7 w korkach. Ja muszę się nauczyć jeździć mhev. Co do innych kosztów to mam nadzieję, że będą niewielkie. Średnia z 2000 km. to 6,6 litra- jak dizel.
~Krzychum
Kombi 2.0 TDI 115KM 85kW
Byłoby dobrze gdyby nie awaryjność i ciągłe wizyty w serwisie więc strata czasu, a tym samym pieniędzy. W ciągu 6 miesięcy samochód 3 razy musiał zostać na dłużej niż 1 dzień na naprawie gwarancyjnej elektroniki i w tym czasie dostawałem od leasingodawcy samochody zastępcze podobnej klasy więc mam porównanie, że nie warto kupować Skody.
~e_gregor@interia.pl
Kombi 1.5 TSI e-Tec Mild Hybrid 150KM 110kW
Nie psuje się, nie pali oleju, zużycie paliwa całkiem niezłe (choć 200kg cięższy pastuch B8 z tym samym silnikiem palił ciut mniej). Za to w mieście i korkach faktycznie pali malutko. Również na ruchliwych trasach gdzie się ciągle przyspiesza i hamuje spalanie wychodzi bardzo niskie.
Skoda Octavia IV Kombi