Lista ocen Skoda Octavia I Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1997-2007 (117) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 184 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~kurka
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Problemy z przełącznikiem świateł - notoryczne, co skutkuje stałym świeceniem przeciwmgielnych przednich razem z mijania, lub zamiast nich. Problem z centralnym zamkiem - często nie zamyka się wcale i trzeba od środka, zdarzało się że nie otwierał bagażnika lub wcale go nie zamykał, nie otwierał też czasami drzwi w ogóle. Stale rozładowujący się akumulator (nie może stać tydzień bez jazdy - mimo że akumulator nówka). Problem z szybami...
~wojtek w. zicmu@poczta.onet.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
rzeczewiście okazało się że to drobiazgi i auto znów jęździ bez zarzutu. Stuki w zawieszeniu okazało się że są do wymiany łączniki i gumki stabilizatora, koszt naprawy ok 180 zł (ASO), po naprawie znów cicho. Spryskiwacz - wymieniłem 2 dysze za 30 zł bo sie jedna popsula i druga tez ledwo zipiala. Silnik - okazało się ze 2 swiece nie grzaly i zapłon trzba bylo przestawic koszt razem z diagnostyka i materialami prawie 500 zł więc nie tak...
~markos73
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
W zasadzie była jedna usterka, cieknąca woda do bagażnika. Z tego co poczytałem na forach to charakterystyczna sprawa dla tego modelu w tej wersji nadwozia. W fabryce kiepsko zgrzali blachy na rynience wokół klapy bagażnika w miejscu łączenia dachu z bokiem. Sprawę załatwił uszczelniacz firmy Wurth, niewielka ilość uszczelniła wszystkie możliwe szczeliny. Poza nie tym nie przypominam sobie żadnych usterek.
~kylo
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Przejechałem w na razie 23 tysiące w 9 miesięcy. W sumie tylko eksploatacja. Czyli płyny filtry, klocki. Jedna tulejka na wahaczu za kilkanaście złotych złotych. Dość drogi był rozrząd, ale tego nie robi się często. Czasem w gorące dni zapalała mi się lampka od asr-u , mechanik twierdził że jakiś styk nie kontaktuje, a że przestała jesienią więc na razie nie ruszam :).
~jarpoz@tlen.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Na razie ( 17 tys km ) bez samoistnych usterek. Ale wadą jest za nieskie zawieszenie - na jednym z krawężników cofając do tyłu zruszyłem przedni zderzak ( Proponuję uważać bo jadąc do przodu łątwo się zagina, ale cofając niestety zaklinowuje się na przeszkodzie !!! ). Jadąc leśną drogą / wyjeżdżając / wyjeżdżająć z garażu ( mam dość stromy wjazad ) nietrudno o otarcie powoziem.
~jasiu71
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
psują się pierdoły tyka przerywacz kierunkowskazów po ok 60 tys. km (wymiana przełącznika pod kierownicą rozwiązuje problem) przepływomierz po 60 tys. km (wymiana na nowy - w serwisie oddać stary i nowy jest za 400 PLN) sprzęgło klimy po 90 tys. 1400 w serwisie - polecam wymianę całej sprężarki - koszt ok 1100 PLN (oczywiście poza serwisem)
~LAURIN & KLEMENT :)
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Przez te 7 miesięcy użytkowania NIC Jedynie jakiś amortyzatorek w silniku mi juz słychac więc bede musiał wymienic. Szacowany koszt części ok 300 zł. Był bym zapomniał wymieniłem jeszcze świece żarowe koszt 30 zł sztuka oryginał. Bede musiał również wymienic akumulator bo jest od nowości.
~muzyk artysta
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
może gdybym nie jeżdził do ASO SInclan Bis w Zakręcie byłoby lepiej,serwisowałem to auto tam do 140tys km i bardzo często po wizycie ok 2 ,3 dni musiałem wracać bo coś było nie tak.Teraz już się domyślam że to oszuści i {prawdopodobnie} podmieniają części i robią inne szwindle....
~RAV
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
W fabrycznie nowym samochodzie brak jest jakichkolwiek niedociągnięć. Nic nie skrzypi, nic się nie odkręca, także jestem miło zaskoczony biorąc pod uwagę przygody innych właścicieli nowych samochodów bądź co bądź bardziej renomowanych marek.
~cempes69@o2.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
awarie i zuzycie stabilizatorow.Czesto trzeba wymieniac gumki na drazku stabilizatora.Strasznie pukaja.Co jakis czas dobrze jest smarowac je wd 40.Denerwujaca jest lampka od cieczy chlodzacej lubi rano poswiecic bez powodu.
Skoda Octavia I Hatchback