Lista ocen Skoda Kodiaq I SUV Facelifting (15) - Silnik

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Grzegorz W.
SUV Facelifting 1.5 TSI 150KM 110kW
Silnik jest bardzo przemyślaną konstrukcją przeznaczoną do jazdy codziennej. Jest to praktycznie 1,4 TSI z wydłużonym skokiem tłoka (1,4 to był silnik kwadratowy a ten jest długoskokowy). Przez to bardzo fajnie jedzie w niskim i średnim zakresie obrotów czyli takim jaki potrzebny jest w 95% jazdy. Układ odłączania 2 cylindrów działa bez odczuwalnych szarpnięć ale silnik wtedy inaczej zaczyna pracować - ja to słyszę, moja żona nie. generalnie...
~mmaciek13
SUV Facelifting 1.5 TSI 150KM 110kW
Niby 1,5 l, ale 150 KM z turbiną dają dużo możliwości. Pomimo sporej masy spod świateł potrafi się zerwać szybko, tak samo przy innych okazjach. Odpowiednia moc do odpowiedniego samochodu. Więcej koni sprawiło by, że była by już to wyścigówka.
~Szymon
SUV Facelifting 2.0 TSI 190KM 140kW
Bardzo dynamiczny - w zupełności wystarczający do poruszania się z rodziną po naszych drogach. Jestem „normalnym” kierowcą tj zazwyczaj jeżdżę dość spokojnie ale czasem lubię …
~Srr Tom
SUV Facelifting 2.0 TSI 190KM 140kW
Nic specjalnego 8,2s do setki to jak wolnossące mazdowskie 2,5 w cx 5 wiec czym się ekscytować elastyczność to samo , ale do normalnej bezpiecznej jazdy odpowiednie nic więcej nie trzeba
~Andrzej
SUV Facelifting 1.5 TSI 150KM 110kW
Bardzo elastyczny. Prawie jak turbodiesel- z dołu mocny i do 5 tyś ciągnie równo. Powyżej 5 tyś już słabnie. U mnie brak kangurowania o którym piszą.
~Koni
SUV Facelifting 2.0 TDI SCR 200KM 147kW
Dobrze, że nie wziąłem 150 KM. 200 KM wydaje się być optymalne dla tak ciężkiego auta
~Lucky
SUV Facelifting 1.5 TSI 150KM 110kW
Dzwiek taki sam jak w starej octavii 1.6 z 1999r.Przy 4 pasazerach ten silnik wcale nie jedzie..
~Maa
SUV Facelifting 2.0 TDI SCR 150KM 110kW
Nie mam zastrzeżeń ale rzeczywiście nie jest najmocniejszym silnikiem, moc 400Nm zapewne dopełni mocy.
~carry012
SUV Facelifting 2.0 TDI SCR 150KM 110kW
Diesel 150 KM daje naprawdę radę, zaskakująca dynamika jak na taki duży samochód.
~edwaand
SUV Facelifting 2.0 TDI SCR 200KM 147kW
dynamiczny i ekonomiczny, optymalny do ciężkiego SUV'a
Skoda Kodiaq I SUV Facelifting